25 d'abril de 2024

Entitats conservacionistes de la República Txeca visiten l’espai de La Bardissa, a Torelló

L’intercanvi pretén crear vincles entre les entitats visitants i les d’àmbit català a partir d’experiències

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 11:49
Visita d'entitats txeques a la Bardissa
En el marc d’un projecte d’intercanvi d’experiències de conservació, representants d’entitats conservacionistes de la República Txeca (CSOP, xarxa txeca d’entitats de custòdia) i de l’entitat de custòdia italiana Legambiente, van visitar, dimecres passat, l’espai natural de La Bardissa, a Torelló.

El projecte que ha portat aquestes entitats a Catalunya és organitzat per la Xarxa de Custòdia del Territori, que l’any 2006 també va visitar la República Txeca per veure les experiències que allà s’han posat en marxa. Durant la seva estada van aprofitar per conèixer diverses experiències, una de les quals és la que s’està promovent a La Bardissa, espai que estrenava els seus nous plafons informatius.

La Bardissa és un espai natural, a la confluència del Ges i el Ter, de gairebé 18 hectàrees, d’alt valor ecològic, en el qual s’està desenvolupant un projecte per tal de recuperar-lo i destinar-lo a l’ús públic, com a àrea verda, espai de lleure, de descans o de passeig.

L’intercanvi pretén crear vincles entre les entitats visitants i les d’àmbit català, a partir d’experiències, pràctiques i iniciatives de custòdia que es duen a terme en les tres regions europees. També hi ha l’objectiu de donar continuïtat a aquesta relació en un projecte més ampli d’intercanvi i reforçament de la custòdia del territori, dins el Programa Europeu Leonardo, que comença el 2009.
Etiquetes: