27 d'abril de 2024

Perafita, Sant Bartomeu, Sant Boi de Lluçanès i Sobremunt signen un conveni per abastir-se d'aigua

En episodis d’excepcionalitat en algun dels municipis del Lluçanès, el Consell Comarcal pot subministrar aigua en alta

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 12:01
Imatge de la signatura del conveni
Divendres, el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, els alcaldes de Perafita, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i l’alcaldessa de Sobremunt van signar el conveni de delegació per a la gestió del subministrament d’aigua potable en alta.

En data 28 de juny de 2005, l’ACA i el Consell Comarcal d’Osona van signar un conveni de col•laboració per a la promoció de l’execució d’obres hidràuliques d’abastament d’aigua potable a la comarca, incidint en la necessitat que aquestes signifiquessin un augment qualitatiu de l’aigua pel que fa a la reducció per compostos nitrogenats.
Els ajuntaments indicats i el Consell Comarcal d'Osona han executat i finançat, per mitjà de subvencions i de fons propis, el projecte Abastament d’aigua potable al Lluçanès, que comportava l’adequació dels pous de Vilaseca de Sant Bartomeu del Grau i la construcció i adequació de la xarxa de distribució en alta.

Des de l’1 de juliol de 2007, el Consell Comarcal d’Osona, a petició dels ajuntaments, ha vingut realitzant la gestió del subministrament amb caràcter d’excepcionalitat, mitjançant l’empresa pública Aigües d’Osona,S.A.
La gestió i el subministrament es portarà a terme a través de l’empresa Aigües d’Osona, SA, d’acord amb els paràmetres establerts en els convenis de col•laboració signats l'1 de juny de 2006. Aquest conveni fixava els volums de cabal d’aigua. Per a Perafita 250 m3/dia, Sant Bartomeu del Grau 450 m3/dia, Sant Boi de Lluçanès 350 m3/dia i Sobremunt 50 m3/dia.

El conveni preveu que en episodis d’excepcionalitat de manca d’aigua en algun dels municipis de l’àmbit del Lluçanès, el Consell Comarcal estarà autoritzat a poder subministrar aigua en alta als municipis que ho sol•licitin.
Etiquetes: