23 d'abril de 2024

Les famílies que demanen la nova línia a l'escola Pompeu Fabra, pendents de l'Ajuntament

Les famílies han fet un recurs d’alçada al Departament d’Ensenyament del qual també esperen una resposta

Arola Cumeras 17 de juny de 2014 a les 11:37
El grup de famílies, dijous passat a Can Puget, després de la reunió amb el regidor d'Educació de Manlleu
El grup de mares i pares que demanen que es creï una nova classe de P3 a l’escola Pompeu Fabra de Manlleu, estan pendents aquesta setmana d’una resposta definitiva per part de l’Ajuntament. La solució que aporta el consistori és matricular els infants a la pública, a l'escola Puig-Agut, o a la concertada, a El Carme-Vedruna, però les famílies "no hi estem d'acord".

Una de les mares, Montse Càrdenas afirma que després de la reunió que van mantenir dijous passat amb el regidor d’Educació, Àlex Garrido, han arribat a la conclusió que "ells esperen que els nenes que s’han preinscrits no es matriculin, però nosaltres no volem esperar si entren dos o tres nens més al Pompeu o al Quatre Vents, sinó que resolguin el problema ja; volem una nova línia".

Des del consistori els han demanat que "esperem uns dies" i se’ls dirà "els nens i nenes que s’han matriculat a cada centre" però les famílies diuen que "si veiem que no busquen solucions haurem de tocar més portes, tampoc no sabem quines però totes les que facin falta". Càrdenas assegura que "el regidor ens ha dit que entén com a pares que no els vulguem portar al Puig-Agut, no és que sigui mala escola però és més el barri i la gent que hi ha".

Una altra de les mares, Sandra Marinho, remarca que "ens hem quedat fora del Pompeu perquè no hi ha places" però considera "viable obrir-hi una nova línia". Marinho diu que de moment la resposta que tenen és que ja hi ha oferta pública l Puig-Agut i concertada a El Carme, que ha estat "la tercera opció de la majoria". Alguns havien optat per Casals-Gràcia, també concertada, "però tampoc no hi havia plaça". Estem "batallant per veure si ens en sortim".

Marinho explica que no els convenç el Puig-Agut "per l’ambient que hi ha a l’escola i per la quantitat d’immigració l’aprenentatge és més lent". Econòmicament l’opció de El Carme no la veuen viable i "aquesta escola la vam posar més per omplir". Marinho considera que "no és veritat" que la decisió final sigui del Departament d’Ensenyament, ja que es van "reunir amb l’inspector i ens va comentar que si l’Ajuntament fa pressió, és possible". Segons comenta, també n’han parlat amb l’alcalde a través de correu electrònic però "se’n va desentendre". Les famílies han fet un recurs d’alçada al Departament d’Ensenyament del qual també esperen una resposta.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu