25 d'abril de 2024

La PAH d'Osona reclama implicació de l'Ajuntament de Manlleu per resoldre els 6 casos amb el BBVA

El batlle, Pere Prat, va retreure a la CUP de Manlleu que la seva campanya #QuinsSous està basada en la "demagògia"

C. Furriols / A. Cumeras 18 de juny de 2014 a les 10:48
La intervenció del manlleuenc Pere Castells, de la PAH d'Osona
El ple d’aquest dimarts de l'Ajuntament de Manlleu va estar marcat per la presciència de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca d’Osona que des de dilluns estan acampats davant de l’oficina del BBVA de la Plaça Fra Bernadí. Les intervencions d’alguns dels seus membres van tenir lloc al final d’un ple on es van aprovar totes les resolucions per unanimitat.

En l’apartat de precs i preguntes Rafa Cuenca i Josep Maria Anglada van donar suport als membres de la PAH aprofitant que estaven presents a la sala. CiU i l’equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu també es van sumar al suport a la PAH. Malgrat el suport explícit Pere Castells, membre de la PAH i encarregat de parlar en nom de la plataforma, va criticar l’actuació de l’alcalde i va reclamar la seva ajuda.

També va parlar una de les afectades i va explicar que fa anys que demana a l’entitat bancària que li donin alguna solució però mai n’hi ha donat cap. Ella demana la dació per pagament però el banc no l'accepta. És de l’Equador i l’única sortida que li donen per tancar el seu deute, segons va dir, és que torni al seu país. Davant de les crítiques i les preguntes rebudes per part del públic l’alcalde, Pere Prat, va respondre enutjat per explicar que ell des del primer moment es va posar en contacte amb el BBVA. L’alcalde també va remarcar que sempre que la PAH ha anat a l’ajuntament els ha rebut i tractat correctament i per això no li van agradar les paraules de Pere Castells referint-se a la seva persona com si estigues "adormit" i no es fes càrrec de la situació.

Per la seva banda la CUP també intervenir al final del ple per mostrar el seu suport cap a l’acció de la PAH i van demanar explicacions sobre les retribucions que rep el regidor d’ICV i segon tinent d’alcalde Josep Maria Anglada que en el marc de la seva campanya #QuinsSous consideren "un sou encobert", tal com va expressar Xevi Vilar.

Pere Prat també va respondre a la CUP respecte el sou del tinent d’alcalde i va recalcar que "des de l’Ajuntament de Manlleu no s’ha amagat mai res" i que "totes les retribucions les ha anat aprovant el ple". Va concloure demanant a la CUP menys demagògia i "no parlar des del desconeixement", ja que, segons ell, el que demana la CUP està tot publicat. Davant del cas particular de l’afectada que també va assistir al ple, l’alcalde va dir que farien d’intermediaris per torbar una solució.
Etiquetes:
Política Municipal