26 d'abril de 2024

El GDT aposta per fer projectes de conscienciació a les escoles i seguir denunciant la proliferació de polígons

Es vol col·laborar amb les escoles per aconseguir que els alumnes estiguin més conscienciats a favor del medi ambient

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 14:30
Un moment de l'assemblea, al molí de la Riera de Sant Pere
El Grup de Defensa del Ter va celebrar dissabte a la tarda la seva vintena assemblea anual de socis, que es va fer al Molí de la Riera de Sant Pere de Torelló. Entre les línies a les quals es vol donar prioritat hi consta el model de gestió del territori, en què el GDT s’oposa a la construcció de més polígons industrials a la comarca.

A més, s’està perfilant un projecte de col·laboració amb les escoles, per conscienciar els alumnes sobre la influència d’actes quotidians en el medi ambient. El GDT ha acceptat una subvenció de la Fundació Caixa Sabadell per fer un procés d'alfabetització a les escoles sobre el consum d'aigua i energia.

Segons Jesús Soler, president de l'entitat, l’assemblea de dissabte va ser rodona, ja que hi van assistir una quarantena de socis amb una gran implicació en el debat. El GDT va donar el tret de sortida a les noves activitats d’aquest període amb un acte contra la proliferació de polígons industrials, a Gurb, i aquest seguirà sent un dels eixos centrals. El president de l’entitat considera que la gestió del territori és 'nefasta' i que ocasiona una 'pèrdua de la qualitat de vida'.

En l’àmbit organitzatiu, l'assembla va aprovar per unanimitat que el grup passi a funcionar ara per equips de campanyes. Així s'abandona l'actual sistema de comissions. També es va modificar la composició de membres de la junta. S'abandona una quota de representació per territoris i s'opta per integrar-hi la gent implicada en el dia a dia de l'entitat. Tots els dilluns es reunirà una ‘permanent’ a Can Puget i la junta es farà un cop cada mes, en lloc de tres cops a l’any.
Etiquetes: