26 d'abril de 2024

El grup promotor del Multireferèndum a Osona vol recórrer la "sentència mínima" als 10 activistes

Un dels encausats i també advocat dels denunciats, Toni Iborra, ha explicat que "en cap cas hi va haver desobediència"

El Ter 20 de juny de 2014 a les 12:53
Els Mossos retirant una de les taules, a Vic
El jutge de Vic ha considerat que hi ha hagut desobediència i qualifica els fets de lleus, amb una multa de 20 euros per persona. Des del Grup de suport als encausats pel Multireferèndum es valora negativament que la sentència, tot i ser lleu, sigui condemnatòria.

Consideren que el Multireferèndum, que a Osona es va celebrar a Manlleu, Vic i Tona, és una "iniciativa absolutament legítima de democràcia directa". Afirmen que la consulta "no alterava, ni pretenia fer-ho de cap manera, les eleccions europees i que l'actuació del mossos, seguint ordres de la junta electoral, va ser totalment desproporcionada".

Els denunciants han posat de manifest la "legitimitat democràtica dels organitzadors i voluntaris" que van participar al Multireferèndum. El manlleuenc Ferran Domènech, explica que en part estaven satisfets.

Un dels encausats i també advocat dels denunciats, Toni Iborra, ha explicat que "en cap cas hi va haver desobediència" i ha manifestat que "durant el judici s'ha posat de manifest el conflicte de legitimitat democràtica dels organitzadors i voluntaris que defensen la democràtica directa i que la gent pugui opinar lliurement".

Segons Iborra, els denunciats han explicat davant del jutge que "la Junta Electoral estava intentant impedir un exercici de democràcia directa i que hi va haver una actitud constructiva i positiva per part dels denunciats però, finalment, el jutge no ho ha entès així". Per això, l'advocat ha anunciat que recorreran la sentència perquè "de cap manera es pot acceptar que es criminalitzi l'exercici d'un dret democràtic".
Etiquetes:
Política Municipal