27 d'abril de 2024

Les empreses osonenques Itram Higiene i Catvambes guanyen la cinquena edició dels Premis Innovacat

El Centre d’Estudis El Seminari, Espai Paper, Manlleuet, Mimcord, i SCG Aquitània van guanyar en assessorament

A. Traveria / A. Cumeras 9 de juliol de 2014 a les 10:03
Una imatge del lliurament de premis
Aquest dimarts al vespre, el Restaurant Cau Faluga de Manlleu va acollir la cinquena edició dels Premis Innovacat, una iniciativa público-privada que impulsa l’OPE de Manlleu juntament amb sis empreses osonenques: Bon Preu, Casa Tarradellas, Girbau, La Farga, Seidor i Technotraf. Les dues últimes empreses són noves sòcies del projecte.

Pel que fa al guardó de la categoria Empresa Avança, al qual optaven 11 projectes, l’empresa de Vic Itram Higiene va emportar-se el premi de 20.000 euros, a part del viatge Innovacat per ampliar la visió de negoci. Elaboren un detector de microorganismes i bacteris, Biofinder, que permet veure allò invisible dins l’àmbit de la seguretat alimentària. En aquest cas, les empreses finalistes van ser Mimcord i Hidrokemos.

Dels 27 projectes que optaven a endur-se el premi de la categoria Empresa Jove, Catvambes va endur-se el premi de 12.000 euros i un viatge fet a mida per conèixer de primera mà la tendència del sector fora de Catalunya. L’empresa, que comercialitza les VamCats va destacar que "en 20 mesos i una inversió inferior a 40.000 euros, s’han dissenyat 50 models i s’han venut més de 30.000 parells". El Centre d’Estudis El Seminari i Som Energia van resultar finalistes d’aquesta mateixa categoria.

L’acte de lliurament dels premis, presentat pel periodista Xavier Graset i amb l’assistència de més d’un centenar de persones, va atorgar dos premis corresponents a les categories Empresa Jove i Empresa Avança. Fent referència als projectes presentats, Pere Girbau va aplaudir, en nom dels empresaris impulsors dels Premis Innovacat, les ganes de lluitar per projectes engrescadors que han demostrat tots els candidats, ja que "aporten conseqüències molt positives pel nostre entorn com la creació de llocs de treball i la il·lusió per generar riquesa".

A l’entrega de premis va assistir-hi Antoni Maria Grau, director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, que va voler felicitar a totes les empreses participants recordant la bona salut que demostra la indústria catalana "ara que comencem a sortir de la crisi". En aquest sentit, va posar èmfasi en les "xifres rècord d’exportació" que registren les petites i mitjanes empreses catalanes, destacant la seva "gran capacitat competitiva".

A banda del reconeixements a Catvambes i Itram Higiene, els Premis Innovacat van premiar a cinc empreses més amb un Pla d’Acompanyament, que consisteix en 20 hores d’assessorament en alta direcció per part d’un expert per analitzar oportunitats de millora de cada negoci. Les empreses que es beneficiaran d’aquest pla són el Centre d’Estudis El Seminari, Espai Paper, Manlleuet, Mimcord, i Serveis de Comunicació Global Aquitània. Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, com a integrant del jurat, va remarcar que havien estat una edició "amb un alt nivell de creativitat i innovació".

Per cloure l’acte, l’alcalde de Manlleu Pere Prat es va mostrar orgullós d’haver consolidat els Premis Innovacat en una ciutat que compta amb "una història de persones que van ser molt innovadores i grans empresaris, entre ells Santiago Rusiñol".
Etiquetes:
Economia i empresa