23 d'abril de 2024

El SEFED de Manlleu lliura els diplomes a 65 alumnes, el 80% dels quals ha trobat feina

Quatre alumnes han pogut beneficiar-se d’una estada de pràctiques a Irlanda (Dublin i Wexford)

Anna Traveria 10 de juliol de 2014 a les 10:50
Una foto de família dels exestudiants del SEFED de Manlleu
Els 65 exalumnes del SEFED de Manlleu que van realitzar la formació durant el 2013 van rebre el seu diploma aquest dimecres a la tarda. La Colònia Rusiñol va ser l’escenari d’aquest acte que inaugurava Pere Riera amb una actuació teatral caracteritzat de Santiago Rusiñol.

El lliurament de diplomes va servir per fer un balanç del SEFED durant l’any 2013, en què un total de 65 alumnes han passat per un dels dos cursos de sis mesos de durada. Aquesta metodologia, la Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives, es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball utilitzant la simulació d’empreses com a mètode d’aprenentatge. Orgullós de l’evolució del SEFED, el regidor de Promoció Econòmica Josep Maria Anglada va explicar que "es tracta d’una experiència en què hem anat innovant i afegint aspectes que responguin als canvis que està tenint la societat i el món del treball".

De la trajectòria dels alumnes que van recollir el diploma, en destaquen unes xifres optimistes pel que fa a la situació laboral que han aconseguit. Un cop acabat el curs, 48 dels 65 alumnes han trobat feina, una dada que representa un nivell d’inserció del 80%. D’aquestes, 35 han estat en el camp administratiu.

L’exalumna Maria Simón, que ja ha fet el curs tres vegades, va explicar la importància dels coneixements que s’adquireixen en aquests cursos: "en el meu cas, que ja sóc una mica gran, et posa al dia amb les noves tecnologies, i sempre comptes amb un gran suport". Simón va afegir que està contenta amb els resultats perquè "m’ha servit molt perquè cada vegada he trobat feina". A banda, quatre alumnes han pogut beneficiar-se d’una estada a Irlanda (Dublin i Wexford). Un dels exalumnes que ha gaudit d’aquesta oportunitat és Ramon Vilar, que havia treballat "molts anys al sector comercial i administratiu però sense titulació específica" i va arribar a fer sis setmanes de pràctiques a Dublín. Ell mateix destaca que "ha estat una experiència inoblidable perquè he pogut veure com està el panorama laboral a l’estranger i aprofitar per aprendre més l’idioma".

A l’acte van assistir-hi el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Josep M. Anglada, la coordinadora de l’àrea de serveis a les persones i Promoció Econòmica, Betlem Parés, el regidor de Salut, Consum i Gent Gran, Joan Torrentgenerós, i el regidor de Pagesia, Josep Masnou. Una vegada lliurats els diplomes i mentre els assistents degustaven un piscolabis, Núria Castells va amenitzar l’acte amb una actuació de piano de cua elèctric.
Etiquetes:
Economia i empresa