23 d'abril de 2024

La plataforma Antiincineradora torna a la càrrega, amb al·legacions a la tèrmica

La plataforma considera que la planta tèrmica que preveu el projecte actual és 'una amenaça' per a la salut

El Ter 21 d'octubre de 2008 a les 13:51
La reunió d'aquest dilluns
Continua la llarga polèmica entre l’Ajuntament de Sant Pere i la plataforma contrària al projecte de la planta tèrmica. Dilluns al vespre, una seixantena de veïns es van trobar en una assemblea per pactar les al·legacions que volen presentar aquesta setmana.

L'entitat considera que el projecte és desproporcionat i que amenaça la salut pública i el medi ambient. Pasqual Bernat, membre de la plataforma antiincineradora explica que ara la tèrmica, adjudicada a les empreses privades Cassa i Comsa i Aigües de Sabadell, està pendent de l’autorització ambiental que ha de tramitar l’Ajuntament. Per tant, la plataforma apel·la a la mobilització popular perquè creu que aquesta planta no és sostenible.

Un altre dels punts de disconformitat de la plataforma és el combustible que ha de cremar la planta. Segons Bernat, el projecte actual preveu consumir unes 65 mil tornes de combustible, el 70% del qual serà biomassa forestal. L’entitat opositora reclama que les dimensions de la tèrmica sigui menors, i, per tant, que es cremi menys combustible, i que el 100% d’aquest sigui biomassa forestal. La plataforma tem que els boscos propers no puguin subministrat tantes tones anuals de biomassa i que això s’utilitzi com a argument, més endavant , per modificar la tèrmica i passar a cremar altres menes de materials. El rerefons, segons Bernat, és econòmic.

Des de la plataforma Antiincineradora expliquen també que amb aquesta nova instal·lació s’incrementarà la contaminació ja existent i també el nombre de decibels que es situarà en 60, el màxim permès. Aquesta setmana la plataforma està recollint adhesions i pensa presentar al·legacions.
Etiquetes: