26 d'abril de 2024

'Complicitats que maten' organitza actes de solidaritat amb Palestina aquest divendres a Vic

David Fernàndez, diputat de la CUP i Arnau Martí, coordinador comarcal d'ICV a Osona van mostrar el seu suport als actes

Gerard Vallejo 16 de juliol de 2014 a les 10:36
Imatge de la roda de premsa al Casal Popular Boira Baixa
Ahir el col·lectiu ‘Complicitats que maten’ va fer una roda de premsa al Casal Boira Baixa de Manlleu anunciant els actes de protesta contra el que consideren "un càstig col·lectiu a Palestina".

Hi van participar Joan Coma, activista del col·lectiu que denuncia els convenis signats per la Universitat de Vic amb Universitats d’Israel, Sami Abdul Jawad, metge palestí resident a Vic, David Fernàndez, diputat de la CUP al Parlament i Arnau Martí, membre d’ICV.

Joan Coma va voler començar denunciant de nou el que consideren "complicitats" entre el rectorat de la Universitat de Vic i l’estat d’Israel, que aquests dies està bombardejant cases palestines de la franja de Gaza.

Coma també va anunciar els dos actes que ‘Complicitats que maten’ juntament amb la plataforma que promou el boicot als productes israelians en solidaritat amb palestina, han organitzat per aquest divendres. Es tracta d’una concentració a les 19:30h sota l’Ajuntament de Vic i la xerrada-debat ‘Gaza, un càstig col·lectiu’ a un quart de nou del mateix divendres al restaurant-cooperativa ‘La cuca de Vic’.

David Fernàndez i Arnau Martí, com a representants de la CUP i d’ICV respectivament, van mostrar tot el seu suport als actes i a la campanya de ‘Complicitats que maten’ a més de mostrar la seva preocupació per la situació que s’està visquent aquests dies a la Franja de Gaza.

En l’últim torn de paraula, Sami Abdul Jawad, metge palestí, va carregar amb duresa contra Artur Mas, acusant-lo de negar el dret d’autodeterminació "d’altres pobles oprimits" pel vot en contra de CiU a una moció al Parlament que defensava l’autodeterminació de Palestina, el Sàhara i el Kurdistan.

Per acabar, Abdul Jawad va animar de nou a la població a assistir als actes en suport a Palestina que s’han organitzat i va manifestar el seu desig de "tenir aviat el passaport català" i "veure una palestina lliure".

Imatge de la roda de premsa al Casal Popular Boira Baixa

Pàgina web de la campanya 'Complicitats que maten'

Etiquetes:
Societat