24 d'abril de 2024

El banc de sang organitza una recollida de donacions aquest dissabte a Manlleu

Sota el lema “aquest estiu t’acompanyem a la platja”, es crida als ciutadans a donar sang

Anna Traveria 16 de juliol de 2014 a les 12:38
Cartell del recapte de sang
Aquest estiu, el Banc de Sang ha organitzat campanyes de donació extraordinàries en 57 municipis catalans per combatre la manca de sang durant els mesos de vacances. Sota el lema "aquest estiu t’acompanyem a la platja", demana als ciutadans que doni sang perquè el juliol i agost, les donacions baixen un 30% però en canvi es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu.

Manlleu és un dels 57 municipis que disposarà d’un punt de donació. Serà, com és habitual, a l’Hospital Sant Jaume, aquest dissabte dia 19 de juliol, de 10 a dos quarts de 2 del migdia i de 4 a 9 del vespre. La responsable del Banc de Sang i teixits de Manlleu, Conxita Vilalta, ha explicat a Ràdio Manlleu la necessitat que els ciutadans s’animin a fer donacions.

El Banc de Sang denuncia que la falta de temps és una de les causes per les quals no es dóna prou sang. Per això, diuen, les vacances d’estiu poden ser un bon moment per fer aquest gest que no comporta més de 30 minuts. Expliquen que calen donacions diàries per garantir que tots els malalts ingressats als hospitals tenen la sang necessària per als seus tractaments i operacions, també a l’estiu.

De les 1.000 donacions diàries per calen fer front a les necessitats dels hospitals, el 41% es destina a persones que han tingut accidents o a operacions. Tot i això, també hi ha malalts que necessiten sang regularment, com els pacients de càncer, que reben plaquetes i glòbuls vermells. De fet, més del 50% de les plaquetes les reben aquests malalts. I cada dia hi ha 50 nens o nenes que necessiten sang per recuperar-se d’alguna malaltia. També requereixen transfusions les persones que tenen alteracions cròniques en la sang, com els afectats de talassèmia, que necessiten transfusions cada tres setmanes.
Etiquetes:
Societat