26 d'abril de 2024

Osona tanca el juny amb dades optimistes sobre l’atur però CCOO alerta d’una situació precària

Comissions Obreres reclama un pla de desenvolupament econòmic que ajudi a consolidar la situació de les empreses

Anna Traveria 17 de juliol de 2014 a les 12:01
Imatge de la seu de l'oficina de treball
Osona ha presentat dades optimistes sobre l’atur del passat mes de juny, que deixa una xifra de de 11.867 persones registrades com aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquesta xifra representa una reducció interanual del 8,58 %, és a dir, hi ha 1.144 aturats i aturades registrats menys que fa un any. Les dades també milloren respecte al mes anterior, el maig, ja que s’ha reduït en 220 persones. De la llista d’aturats actual, en destaca que hi ha més dones que homes registrats. Un 54,6% són dones mentre que els homes representen un 45,4%.

Davant aquest escenari, Comissions Obreres alerta que la reducció de l’atur es deu, en part, a la substitució de treball a temps complert per contractes a temps parcial, i denuncia el fracàs de les polítiques públiques davant de la pobresa i la precarietat de l’ocupació a la comarca d’Osona. Emilia Macias, de la Secretaria Socioeconòmica de Comissions Obreres, ha explicat a Ràdio Manlleu que actualment "hi ha una inestabilitat laboral en augment, una pèrdua de drets, una rebaixa salarial, i cada vegada hi ha menys gent que rep prestacions".

En aquest sentit, Macias ha reclamat que "necessitem un pla de desenvolupament econòmic que tingui dues potes. Per una banda, una consolidació de determinades indústries i, per l’altra, una millora en el desenvolupament de futur per empreses de sectors com la logística i els serveis".

En relació als sectors d’activitats identificats pel Servei d’Ocupació, els serveis és el que presenta un percentatge més elevat d’aturats, amb un 51,6%, seguit de la Indústria amb un 23,6% i la construcció amb un 12,4%.
Etiquetes:
Societat