26 d'abril de 2024

L'Atlàntida de Vic inicia la 32ª edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Els grups que hi participen conviuran amb famílies catalanes adaptant-se al seu estil de vida

Eva Soldevila 17 de juliol de 2014 a les 12:21
Una imatge del primer dia d'actuacions, dijous
Una imatge del primer dia d'actuacions, dijous
El teatre L’Atlàntida de Vic obra les portes avui per iniciar la 32ª edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. La intensió que té el festival és fer que els grups de fora de Catalunya convisquin amb famílies d’aquí adaptant-se al nostre estil de vida i fent activitats pròpiament catalanes.

Toni Torres, representant d’una de les famílies que acullen gent, ha parlat amb Ràdio Manlleu i ha explicat que els proposaran fer alguna sortida "si aconsegueixen contactar amb ells en el sentit de tenir una mínima relació".

Ha explicat també problemes que se’ls pot presentar per les diferències que hi ha entre la llengua i la cultura. Ha dit que "en ser un grup que ve d’una universitat tindran un nivell com a mínim mitjà d’anglès i tenim l’esperança de poder-nos entendre en anglès", però que de totes maneres els preocupa el fet que "venen de Turquia i la religió majoritària de Turquia és l’Islam i en aquests moments estan fent el Ramadà". També ha comentat a Ràdio Manlleu que amb aquesta experiència n'esperen "un contacte personal i una altra manera de veure el món".

Aquest dissabte es farà una exhibició de dansa popular a càrrec de Uludag University Folk Dance Group de Bursa (Turquia). Sota direcció Nazim Gurak actuaran a la plaça Fra Bernadí a 2/4 de 10 del vespre.

El Festival de Cantonigròs combina cors de música i dansa popular. Els tres primers classificats es premiaran, el guanyador obtindrà un premi de 1800 euros, el segon premi consta de 1200 euros i el tercer classificat guanyarà 600 euros.

Cartell de la 32a edició del festival

Etiquetes:
Cultura