26 d'abril de 2024

La Cistelleria Codina rep un homenatge de l'Ajuntament de Manlleu per la seva trajectòria

Al principi l’establiment va ser una esparteria i “es feien sobretot escombres i fregalls d’espart"

El Ter 18 de juliol de 2014 a les 13:42
Tres generacions de la Cistelleria Codina, mentre Marta Codina signa el llibre d'honor de l'Ajuntament de Manlleu
La Cistelleria Codina tanca les portes després de seixanta anys treballant a Manlleu, a la botiga ubicada sempre al passeig de Sant Joan. Dimarts a la tarda, l’Ajuntament va dedicar un homenatge a la seva trajectòria.

Al principi l’establiment va ser una esparteria i "es feien sobretot escombres i fregalls d’espart". Els fills de la botiga "no segueixen el negoci perquè tenen altres feines i un altre tarannà". Codina assegura que la cistelleria "passa a ser una etapa tancada i que a partir d’ara se n'obre una de diferent".

Ha anat "evolucionant amb el temps i es va engrandir la botiga fins a incloure cistells i decoració, amb coses modernes i d’ara". La responsable del negoci en els darrers anys ha estat Marta Codina, que va seguir el negoci del pare, Joan Codina. Comenta que ara ja li ha "arribat el moment" de jubilar-se.

Al principi "només era botiga però després es van anar fent reparacions, instal·lacions de persianes, cortines, tendals i altres elements". La botiga s’havia ampliat amb una "carnisseria del costat i es va agafar el local com a exposició". En els moments de màxima feina, van arribar a tenir "cinc o sis treballadors". Quan Codina va quedar vídua, fa 17 anys, es va haver d’encarregar del taller i relata que això ha estat el més feixuc.

Els clients més fidels "diuen que després de tants anys trobaran molt a faltar la botiga però ningú no és imprescindible".
Etiquetes:
Economia i empresa