Gerard Farrés s'imposa a la Baja Aragón

El manlleuenc Oriol Escalé va ser vuitè i primer en la categoria Júnior

D. Osa/A. Cumeras 21 de juliol de 2014 a les 16:49
Gerard Farrés, al podi. Imatge: Gas Gas
La Baja Aragón és territori osonenc. El pilot de Manlleu Gerard Farrés, en motos, i Nani Roma, en cotxes, s’han emportat la mítica prova que transcorre per les províncies de Terol i Saragossa.

El manlleuenc Gerard Farrés ha aconseguit la seva quarta victòria a la prova i n’ha estat el clar dominador des de divendres amb una Gas Gas que ha respost a la perfecció a les exigències del terreny. Reconeix que "és una carrera important per l’equip" i l’any passat en va quedar exclòs.

Farrés reconeix que la moto "realment ha millorat i estem en la bona direcció". Ha acabat la prova amb un temps acumulat de 9 hores i 51 minuts, pràcticament 10 menys que el segon, el pilot Adrián Garrido i a 15 minuts del tercer, Marc Solà. Farrés torna així a l’esgraó més alt del podi de la prova aragonesa, després d’haver-la guanyat per última vegada l’any 2011. La darrera especial va ser la única que no es va emportar perquè "es va decidir afluixar el ritme i assegurar, perquè era un tram amb molta pedra i delicat".

El manlleuenc Oriol Escalé va ser vuitè i primer en la categoria Júnior. El folguerolenc Nani Roma també ha fet el mateix en categoria de cotxes i ha sumat la seva vuitena victòria amb només 25 segons d’avantatge sobre el segon, l’argentí Orlando Terranova.

Durant l’octubre Farrés correrà el ral·li de Merzouga, al Marroc, un "petit Dakar, amb dunes i herba de camell, un test fonamental per veure que arribem en bones condicions". També acabarà el Campionat d’Espanya de ral·li TT que va guanyar l’any passat, on queden tres curses per disputar.