26 d'abril de 2024

Es visitaran més de 500 persones grans de Manlleu dins la campanya 'Serveis Socials més a prop'

Des de principis de juny, i coordinat amb el CAP Manlleu, també es donen consells sobre els cops de calor

Arola Cumeras 22 de juliol de 2014 a les 10:42
Imatges de persones grans de Manlleu incloses en un díptic que ha editat l'Ajuntament de Manlleu
L’Ajuntament de Manlleu ha començat la campanya 'Serveis socials més a prop' per detectar les necessitats de les persones majors de 80 anys. Es preveu anar a 406 domicilis i visitar 509 persones, després d’haver fet una selecció.

Aquesta campanya té com a objectiu prevenir situacions de risc, vulnerabilitat i/o aïllament social. S’aprofita per informar de la oferta de prestacions, serveis i entitats socials del municipi. N’ha parlat a Ràdio Manlleu una de les treballadores socials de l’Ajuntament de Manlleu, Esther Ramos, que afirma que també "hi ha un vessant de detectar altres necessitats" que "pot tenir la població i no sabem". Es visiten sobretot "persones soles o bé que no tenim constància de la seva situació". Amb la campanya "es poden evitar situacions d’emergència en casos de manca de mobilitat".

Aquest programa finançat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona consisteix en la realització de visites domiciliàries que són concertades prèviament per telèfon. Durant el mes de juliol es visitaran els barris de Gràcia, Vilamirosa i l’Erm, mentre que la resta es visitaran a partir del setembre. Els professionals que van casa per casa s’identifiquen per tal que no hi pugui haver cap confusió i les persones que visitades hauran rebut també una carta.

Dins del Pla d’Emergència Municipal, el servei es combina amb una altra actuació anual de prevenció de persones en situació vulnerable sols o malalties cròniques. Des de principis de juny, i coordinat amb el CAP Manlleu, es donen consells sobre els cops de calor. L’any passat es va visitar un llistat de 90 persones.

En les visites es fa entrega d’una carpeta amb documentació informativa sobre els recursos i serveis disponibles a Manlleu.
Etiquetes:
Fires i festes