24 d'abril de 2024

El manlleuenc Ramon Julian obté el quart lloc a Briançon

El manlleuenc va tenir alguns problemes en la primera via però a la segona ja es va sentir més còmode

Eva Soldevila 24 de juliol de 2014 a les 13:24
Ramon Julian durant la prova de la Copa del Món d'escalada a Briançon. Foto: Javi Cano
El passat cap de setmana es va realitzar la tercera prova de la Copa del Món d’escalada a Briançon (França). El dissabte al matí es van fer les proves de classificació per passar a la semifinal.

Els equipadors van preparar unes vies tècniques generalment resistents i amb preses petites i dolentes. Segons comenta el manlleuenc Ramon Julian "a la primera via" es va trobar "molt tens però escalant bastant controlat, físicament les sensacions eren molt bones, però en arribar a les últimes preses del final, una em va patinar i em va fer caure amb la sensació que podia haver fet la via".

Per altra banda, Ramon Julian també explica que "a la segona via em vaig trobar molt més còmode, i vaig pujar a bon ritme sense tenir problemes, però quan vaig llançar-me per agafar la presa de Top em vaig quedar una mica curt i vaig caure tenint la presa a la mà". Tot i els problemes que se li van presentar al manlleuenc, va obtenir la quarta posició passant a la final.

Les semifinals es van realitzar a la tarda de dissabte. Es va muntar una via mot resistent i continua amb moviments creuats passant per moltes preses de volums on predominava la presa petita i les pinces.

Ramon Julian comenta que "en aquesta via les sensacions van ser molt bones escalant, em trobava fort, i des de l’inici vaig escalar molt tranquil però amb eficàcia fins arribar a la part final, on al anar a buscar una gran presa amb una posició forçada em va fer caure passant a la semifinal en quarta posició".

Les finals s’havien de realitzar el diumenge a la tarda, però van ser anul·lades a causa d’una forta tempesta; per aquest motiu com a resultat final de la competició es va decidir per els resultats de les semifinals. Julin va obtenir la quarta posició per darrere de Sachi Amma, Romain Desgranges i Jakob Schubert.
Etiquetes:
Esports