23 d'abril de 2024

Prat explica al ple que "els 44 alcaldes no estem imputats" en relació a les dietes de la FMC

El ple es va mostrar a favor de la defensa del dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l’embaràs

A. Traveria /A. Cumeras 24 de juliol de 2014 a les 13:52
El ple municipal, celebrat dimarts, va incidir en la vinculació de l’alcalde, Pere Prat amb les presumptes irregularitats en les dietes cobrades per 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya, que estan sent investigades. Des de CiU, el regidor Enric Vilaregut va dir que "considerem que la seva honestedat està fora de dubte" però li va demanar "aclariments" perquè aquestes informacions "porten associat el nom de Manlleu".

Vilaregut va dir que al seu entendre els fets "fan tuf de Madrid perquè la segona part de la ‘performance’ pot coincidir amb la campanya electoral o amb algun moment crític del procés que estem engegant". Vilaregut va afirmar que tot plegat és "una campanya per desacreditar les nostres institucions" però també va demanar "que d’una vegada per totes" es fixin els sous dels polítics "de manera clara, per llei o reglament".

El republicà Pere Prat va agrair que no es dubtés de la seva "honorabilitat" i va dir que el cas li sabia "molt de greu". Va puntualitzar que els alcaldes "no estem imputats" i que "no se’ns ha demanat cap explicació jurídica i només hi ha una interlocutòria" del jutge.

Va afirmar que "tant jo com la meva família ho hem passat molt malament però ara després d’haver reflexionat tinc la consciència tranquil.la i m’ha donat més força per seguir treballant per la meva ciutat". Prat va dir que haver format part de la FCM permet "estar ben situat per beneficiar també la seva ciutat i això s’ha aconseguit". Prat diu que "s’hauria d’explicar que aquests sous impliquen un cert horari i responsabilitats que no s’expliquen". També va dir que "estic d’acord amb les declaracions del president Mas al Parlament" on va dir que "no és culpable el qui cobra, sinó el qui paga i ha de saber com ha de fer-ho, perquè els impostos els hem pagat cada any els 44 alcaldes".

*Dissolució de la Mancomunitat d'Osona nord i Ripollès sud*

El ple municipal, celebrat dimarts al vespre, també va servir per nomenar els regidors que formaran part de la Comissió Gestora de la Mancomunitat de municipis d’Osona nord i Ripollès sud, per dur a terme la proposta de dissolució de la mancomunitat degut a la seva inactivitat i liquidar-ne el patrimoni ociós, tal com es va tractar en una reunió amb els alcaldes i secretaris de tots els municipis mancomunats: Manlleu, Masies de Roda, Masies de Voltregà, Orís, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Quirze de Besora i Torelló.

*Moció en defensa del dret a l'avortament*

Pel que fa a les mocions, a més de la que feia referència a la PAH, el ple es va mostrar a favor de la defensa del dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l’embaràs, mostrant el seu desacord amb la llei que restringeix el dret a l’avortament proposada pel ministre de Justícia del Govern Espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón. El ple també va modificar el reglament i partir d’ara el ROM permetrà fer l’acta electrònica i es preveu adjuntar la gravació de la sessió.
Etiquetes:
Política Municipal