24 d'abril de 2024

Comencen a arribar les imputacions dels alcaldes afectats per les dietes de la FMC

La jutgessa ha citat a declarar tots els imputats els dies 3, 4, 5 i 9 de setembre

Arola Cumeras 25 de juliol de 2014 a les 13:13
Una imatge d'aquest 2014 de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat
La jutgessa de Sabadell que investiga l'anomenat cas Mercuri ha imputat 40 dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes entre el 2011 i 2012 que ara estan sota sospita. Ha citat a declarar tots els imputats els dies 3, 4, 5 i 9 de setembre. Aquest divendres al migdia el batlle manlleuenc, Pere Prat, encara no havia rebut cap notificació oficial.

Entre els alcaldes afectats n’hi ha tres d’osonencs: Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC, Miquel Arisa, alcalde de Centelles i Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost. En el cas d’Arisa, la quantitat percebuda va ser de 10.540 euros; la de Freixanet, 5.720 euros; i la de Prat, 4.176 euros.

Pere Prat es fa pagues d’anar a declarar però diu que els seus ànims són "de tranquil.litat, honestedat i honorabilitat" i que té "el convenciment que no hem fet res malament". Citant de nou el president Mas, assegura que "si algú ha fet alguna cosa malament són els serveis jurídics de la FMC" i tots els imports "els hem declarat a Hisenda i hem pagat impostos".

Els nou alcaldes d’ERC involucrats comparteixen "advocats a nivell de partit i estem en contacte però el nostre ànim és de serenor i tranquil.litat però també d’_emprenyamenta_".

Prat ha puntualitzat que "estar imputat no vol dir res, només hem d’anar davant la jutgessa i ens farà preguntes, respondrem i després ella decidirà". Molts alcaldes han dit sentir-se enganyats i han retornat els diners cobrats. En el cas de Pere Prat "estic esperant assessorament per saber on he de dipositar els diners, si al jutjat, a la FMC, i quan m’ho diguin no tindré cap problema en fer-ho".

Segons la investigació, l'expresident de la FMC Manuel Bustos hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l'organigrama de l'entitat i no segons els desplaçaments o àpats fets. La Fiscalia Anticorrupció deia que observava indicis clars de delicte, un cop analitzat l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Manuel Bustos a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC. Els alcaldes i alcaldesses del PSC imputats han posat els seus càrrecs públics i orgànics a disposició de la direcció nacional del partit, segons informa aquest divendres el PSC a través d'un comunicat
Etiquetes:
Política Municipal