27 d'abril de 2024

Bones dades d'ocupació als allotjaments rurals aquest mes de juliol

A l'agost, el sector confia fer el ple gràcies en part al turisme estranger

ACN 28 de juliol de 2014 a les 17:16
Imatge d'un allotjament rural a Taradell
Les cases rurals de la Catalunya Central han registrat una ocupació del 50% aquest mes de juliol. Una ocupació desigual en què hi ha sortit guanyant el turisme rural, que és el que ha registrat millors xifres. Algunes de les comarques coincideixen a afirmar que aquest juliol ha estat més fluix que l’any passat.

Des de l'Associació d'Agroturisme d'Osona expliquen que les reserves s'han fet "molt més a última hora" i que durant el juliol "costa més omplir les setmanes senceres".

El perfil dels turistes ha variat lleugerament aquest estiu i s’ha notat un increment del turista estranger, principalment de França i de Bèlgica. De la resta, la majoria són famílies o grups d'amics amb nens que busquen tranquil·litat, relax, contacte amb la natura i bons equipaments.

L'origen dels turistes és divers, però concretament en el mes de juliol provenen sobretot de Barcelona i l'àrea metropolitana. Les dades també assenyalen que un dels destins preferits pels turistes, tan estrangers com locals, durant els mesos d'estiu és Montserrat.

El mes d'agost, en canvi, es presenta amb unes xifres immillorables i el sector confia fer el ple gràcies en part al turisme estranger.
Etiquetes:
Economia i empresa