24 d'abril de 2024

El Museu del Ter ofereix l'exposició 'La plaça en imatges'

El recorregut fotogràfic permet veure les diferents transformacions que ha experimentat la plaça Fra Bernadí

Arola Cumeras 29 de juliol de 2014 a les 13:46
Cartell de l'exposició 'La Plaça en imatges'
Ja es pot visitar al Museu del Ter l’exposició "La plaça en imatges", amb entrada gratuïta i fins al 31 d’agost. El coordinador de la mostra és l’historiador i tècnic del Museu Pere Casas, qui ha explicat que la cinquantena d’imatges són "un recopilatori" de procedències variades.

Hi ha imatges que "han sorgit de les quatre edicions dels tallers Desvetllem la memòria, de particulars com Xevi Gaja o Lluís Grané". A les fotos "hi consta un peu amb la data aproximada i el nom de la persona o l’arxiu d’on ha sortit".

L’agost de l’any 1892 el consistori municipal donava el vistiplau per a la construcció d’una nova plaça que havia d’esdevenir el centre neuràlgic de la vila. El Museu del Ter torna a exhibir l’exposició que es va realitzar fa dos anys i es va exposar a can Puget. Va coincidir amb l’estrena de la plaça renovada i també es complien 120 anys de la construcció de la primera versió. La plaça, una de les més grans de Catalunya, ha viscut diverses transformacions i "a la gent li ve de gust repassar quan ha anat canviant, amb el ‘lago’, l’etapa franquista i l’actual". L’espai es va originar en el moment en què "Manlleu es va expandir i va ocupar el Baix Vila fent una plaça majestuosa".

La mostra va acompanyada de dos audiovisuals de Xevi Gaja: un time lapse de les obres de la plaça i un altre del primer dia del retorn del mercat del dilluns. Els horaris van de dimarts a diumenge d’11 a 2 i de 5 a 8 i els caps de setmana de 10 a 2.
Etiquetes:
Cultura