24 d'abril de 2024

Activistes del GDT s'embruten per denunciar la situació dels purins

Els membres del GDT s'han queixat davant la seu d’agricultura de Vic

Eva Soldevila/Arola Cumeras 30 de juliol de 2014 a les 14:06
Imatge de l'acte d'aquest matí
Aquest dimecres el Grup de Defensa del Ter ha protagonitzat una 'performance' de denúncia davant la Seu d’agricultura de Vic amb motiu d’un acte reivindicatiu anomenat "Amb els purins fins al coll". S’ha dut a terme ja que diuen que l’administració no ha aportat cap solució als purins que hi havia a les plantes que van tancar fa sis mesos.

Eudald Rifà, membre de la comissió del Grup de Defensa del Ter, ha explicat a Ràdio Manlleu que han aprofitat per lliurar el "Premi espina" a la seu de Vic, que pels 25 anys del GDT van concedir al conseller Josep Maria Pelegrí. Comenta que es tracta d'"un premi negatiu" i que se'ls ha atorgat perquè no aporten "cap solució a aquesta problemàtica".

Rifà també ha comentat a Ràdio Manlleu que "la teatralització de l’acte ha estat divertida i entenedora". Els ecologistes es van embrutar amb aigua tenyida de negre, que simulava purins. L'integrant del GDT valora positivament la quantitat de gent i els mitjans de comunicació que han assistit a l’acte". Per altra banda, creu que el membres de la seu a la qual s'ha dirigit l’acte "de cara al públic es faran una mica els sords" però considera que aquestes accions "sempre van bé per fer pensar a la gent i per posar a l’administració en alerta per coses que estan passant i sembla que ells no se n'adonin".

L’objectiu d’aquests esdeveniments és que "redueixi la cabana porcina i que existeixin polítiques reals de recolzament dels pagesos".
Etiquetes:
Societat