24 d'abril de 2024

Manlleu reforça l'enllumenat del carrer Santa Maria de Corcó i es posaran llums LED al carrer Cavalleria

Al carrer Cavalleria l'actuació ha d'estar enllestida a finals de novembre

Arola Cumeras 30 de juliol de 2014 a les 13:59
Una imatge d'arxiu d'enllumenat LED
L’Associació de Veïns del barri de la Coromina de Manlleu s’han mostrat satisfets de l’actuació del consistori manlleuenc arran del reforçament de la il·luminació al carrer Santa Maria de Corcó.

Des de l’entitat veïnal, Paco Sillero ha recordat en una entrevista a Ràdio Manlleu que van haver d’organitzar una protesta, pel març, però que finalment s’han resolt les seves queixes.

També en matèria d'enllumenat, el regidor d’Urbanisme, Pep Mas va explicar al darrer ple que properament s’adjudicarà la substitució de l’enllumenat al carrer Cavalleria i adjacents per tecnologia LED. Actualment són fanals que funcionen amb vapor de sodi i s’han d’anar canviant tal com preveu la política de millora d’eficiència energètica impulsada per l’Ajuntament. Està previst que aquesta acció finalitzi a finals de novembre. Segons Mas, "és una aposta per millorar l’eficiència energètica" i es finança el 50% amb fons de la Generalitat i la resta de l’Ajuntament.

La regidora de Medi Ambient, Maica Bassas, va puntualitzar també al ple que la inversió en enllumenat públic per instal·lar sistema LED a tot Manlleu es fa en el marc de la "Xarxa de Governs Locals com a ajuts al suport d’inversions sostenibles" per un import de 161.000 euros.

Des de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s’intentarà aconseguir un 50% més del pressupost en el marc de la "Xarxa de pobles i ciutats cap a la Sostenibilitat" per poder aconseguir un estalvi important en edificis públics que es preveu que es pugui fer abans de finals d’any.