26 d'abril de 2024

La PAH d'Osona organitza una xerrada amb Arcadi Oliveres aquest dijous a Manlleu

Els activistes han rebut una carta de suport dels diputats d'ERC, PSC, ICV i la CUP

Arola Cumeras 30 de juliol de 2014 a les 17:25
Una imatge de l'acampada el dia 15 de juliol, en què diputats com David Fernández (CUP) van ser a Manlleu
Aquest dimecres fa 45 dies que es va iniciar l'acampada de la PAH d'Osona davant l'oficina del BBVA a la plaça Fra Bernadí de Manlleu per demanar la solució de cinc casos. Els activistes han rebut una carta signada pels representats al Parlament dels grups d'ERC, PSC, ICV i la CUP, demanant al banc que proposi solucions per a les famílies afectades prenent com a base les reivindicacions de la PAH.

Segons ha explicat a Ràdio Manlleu un dels activistes, Pere Castells, continuen "molt units i hem rebut el suport de molta gent de Manlleu i de tota la comarca". Castells s’ha mostrat content d’haver rebut aquesta carta, després que el diputat de la CUP David Fernández, que va visitar Manlleu, es comprometés a recollir signatures al Parlament. Pere Castells diu que la carta "és molt positiva i l’agraïm profundament".

Els diputats i diputades sotasignants, han traslladat la seva "solidaritat" i s’adhereixen a les seves demandes que qualifiquen de "legítimes reivindicacions de les persones afectades en els cinc casos concrets que motiven l’acampada". A la carta, datada del 29 de juliol, exigeixen una "resolució justa, amb garanties i basada en el respecte al dret social a l’habitatge. Sol·liciten al BBVA, que és ara la segona entitat financera a Catalunya, que arribi aviat a una solució d'acord amb els principis de la dació en pagament, el lloguer social i la cancel·lació del deute.

A més, demanen que la Generalitat activi tots els mecanismes dels que disposa per activar mecanismes de mediació, diàleg i arbitratge. Castells ha recordat que fa més d’un any que la PAH va presentar una Iniciativa Legislativa Popular amb més d’un milió i mig de signatures al Congrés dels Diputats per acabar amb els desnonaments. Segons denuncia, el PP "no va escolta res i ha permès que segueixin les execucions i els desnonaments.

La PAH continua amb les activitats, i aquest dijous a les 8 del vespre hi haurà Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, fent una xerrada a la plaça de Manlleu. A més, tots els dimecres, a les 6 fan acolliment a persones afectades per processos similars, a les 7 és el torn de l’assessorament jurídic i a les 8 es fa una assemblea.
Etiquetes:
Societat