23 d'abril de 2024

La revista El Ter inclou sortejos i entrades gratis, en un acord amb entitats esportives i culturals de Manlleu

Entre els continguts hi ha reportatges sobre bombardejos de la Guerra Civil, l'escoltisme, les festes de Gràcia o el GDT

Arola Cumeras 31 de juliol de 2014 a les 14:05
La portada de la darrera edició de la revista El Ter, d'aquest agost del 2014
A partir d’aquest divendres es posa a la venda l’edició d’estiu de la revista El Ter de Manlleu. La publicació bianual presenta una novetat important i és que diverses entitats esportives i culturals ofereixen vals de descompte i entrades gratuïtes a diferents espectacles de la Festa Major i també altres que es faran més endavant.

Així ho ha explicat David Osa, coordinador de la publicació. En aquesta primera experiència d'acord amb entitats hi han col·laborat l'Associació Cultural Pro Ateneu, l'AEC Manlleu, els Amics de la Música de Manlleu, la Penya Barcelonista, l'Associació Teatre Centre i el mateix Ajuntament de Manlleu.

Osa ha remarcat que pel que fa al contingut "entre els dossiers n’hi ha un dels 25 anys del GDT", que ha elaborat Enric Gil. S’hi repassa tot el procés de formació i entrevista els 5 presidents que ha tingut fins ara l’entitat. També fa algunes pinzellades dels principals reptes de futur. El Manlleu bombardejat, és un altre reportatge elaborat pel Museu del Ter a través de Joaquim Marsal i Pere Casas. Exposa les pèrdues personals i materials que va significar la Guerra Civil i amplia el focus a tota la comarca d’Osona.

David Osa destaca també "el dossier de Festa Major", de Pol Ballús, compta amb una agenda exhaustiva, repàs de tots els actes i entrevistes als grups Els Pets, N’Gai N’Gai i a la pregonera, Anna Piella. Un nou dossier aborda l’escoltisme femení a Manlleu. L’ha escrit Íngrid Franquesa i es remunta a l’any 1964, quan es va iniciar el moviment i es clou als anys 80, quan es va anar perdent amb l’aparició d’altres grups. Finalment, hi ha un dossier de les 40 edicions de les festes del barri de Gràcia de Manlleu, de Francesc Ligorred, amb fotos inèdites, cartells de totes les èpoques i anècdotes.

La revista El Ter es pot trobar, a un preu de 4 euros, als quioscos i llibreries de Manlleu així com als establiments Bon Preu-Esclat de Manlleu.
Etiquetes:
Societat