26 d'abril de 2024

L'empresa catalana Cata adquereix els actius de Fagor Electrodomèstics

Es vol iniciar l’activitat de l’empresa Fagor a principis de setembre i que els productes surtin al mercat a l’octubre

ACN 1 d'agost de 2014 a les 11:24
Imatge de la seu de Cata
S’han adjudicat els actius de Fagor Electrodomèstics a l’empresa catalana Cata, amb la seu a Torelló. Les negociacions per adquirir Fagor es van iniciar el desembre del 2013. L’empresa ha presentat 42,5 milions d’euros per la compra de Fagor i s’ha compromès a oferir 700 llocs de treball directes i 1250 d’indirectes.

L’empresa té la seu a Torelló juntament amb una fàbrica. Fa dos anys també es van crear dues fàbriques a la Xina. A la planta Catalana, on es fabriquen els productes de gamma alta, hi treballen 150 persones. Per altra banda, a la planta Xinesa hi ha 2.000 treballadors i s’hi fan els productes de gamma mitja o econòmica.

Cata forma part del grup CNA, que també reuneix les marques Nodor i Apelson. Segons fonts de l’empresa aquesta proposta preveu "crear llocs de treball al País Basc i reforçar els de Catalunya". De totes maneres, les dues empreses funcionaran independentment, amb centres a Catalunya i al País Basc.

L’objectiu de l’empresa Cata és iniciar l’activitat de l’empresa Fagor a principis de setembre i que els productes surtin al mercat a l’octubre. L’empresa està present a més de 180 països i té una facturació anual de 120 milions d’euros.

El jutge titular del Jutjat número 1 Mercantil de Sant Sebastià, José Malagón Ruiz, considera que la millor oferta és la del grup CNA.
Etiquetes:
Economia i empresa