26 d'abril de 2024

Ventall Teatre porta Juli Cèsar fins al Temple Romà de Vic

El muntatge s'emmarca dins els actes del 125è aniversari del descobriment del Temple Romà

El Ter 22 d'octubre de 2008 a les 13:29
El Temple Romà serà l'escenari d'excepció de l'obra
Aquest cap de setmana l’exterior del Temple Romà de Vic s’omplirà d’actors, ja que la companyia Ventall Teatre hi estrena l’obra 'Cèsar al Temple'. Es tracta d’un espectacle dirigit per Jordi Arqués basat en una selecció de fragments de l'obra Juli Cèsar, de William Shakespeare.

El muntatge s'emmarca dins els actes del 125è aniversari del descobriment del Temple Romà organitzat pel Patronat d'Estudis Osonencs, que hi té la seu. Pere Tió, professor i membre del Patronat d’Estudis Osonencs explica que l’obra és d’una contundent modernitat. A ‘Cèsar al Temple’ es parla de les raons a favor de la mort de Cèsar, o de la condemna d'aquest fet, amb un discurs dels protagonistes Brutus, Càssius i Marc Antoni, ple de dilemes i subtileses.

Com a escenografia, s’aprofita tot l’exterior del temple, en una obra amb elements itinerants. L’adjunta de direcció, Maria Balasch, elogia el treball dels actors, encapçalats per Pep Simón a la pell de Juli Cèsar o Jacob Valltramunt com a Brutus. Entre altres actors, hi participen el manlleuenc Marc Casanova, Isabel Claveria o Albert Solé.

"Cèsar al Temple" es podrà veure dissabte 25 d'octubre a les 7 ia les 10 i diumenge 26 a les 7 n’hi haurà una altra sessió, també al Temple Romà de Vic, que aquest cap de setmana evocarà el Capitoli romà, on es concentrava el poder polític i religiós de Roma.
Etiquetes:
Cultura