27 d'abril de 2024

La Festa del Serpent de Manlleu recuperarà el Ball de la post i inclourà elements vinculats al Tricentenari

El fi de festa serà a la plaça Fra Bernadí amb el concerts d’Els Pets

El Ter 14 d'agost de 2014 a les 16:36
Una imatge del Serpent, el 2013
El Serpent de Manlleu ja està a punt per mirar de conservar el seu diamant, que de ben segur els vailets miraran de pispar-li aquest 14 d’agost. La novena Festa del Serpent ha arrencat al matí amb la Caminada per la Devesa i la lectura de la Llegenda del Serpent.

Segons el president de l’Associació del Serpent, Pere Callís, "hi ha hagut una gentada per veure in situ on viu el Serpent". De cara a la tarda, a les 5 hi haurà tallers i espectacle de titelles al passeig del Ter, dins del Serpent dels Menuts, i a les 7 es representarà la llegenda. Callís afirma que els assajos dels últims dies han mostrat que la festa serà tan lluïda com sempre.

De cara a la nit, a les 10, començarà l’espectacle final, amb l’aparició del Serpent a la Devesa. Hi ha novetats com la recuperació del Ball de la post, amb vestuari vistós i especialment elaborat per als dansaires. N’ha parlat Teresa Llimós, de Mares Món, explicant que s’ha fet en el marc del projecte Tot Drap i ha dit que "és roba d'inspiració clarament carnavalesca".

Pere Callís, diu que cada any intenten introduir "nous detalls de Manlleu perquè la gent conegui on som i on vivim.". Callís explica que la dansa es podrà veure en dos indrets diferents: a l’esplanada del Museu, quan comenci l’espectacle i l’altre a mig recorregut, entre el passeig de Sant Joan i el carrer Cavalleria. Enguany a la festa també hi haurà elements "del Tricentenari de 1714".

El fi de festa serà a la plaça Fra Bernadí amb el concerts d’Els Pets i en acabar es farà un salt del Diamant "més pautat, amb un guió que marca un principi i un final". Dins del recorregut "hi ha elements de foc i la cercavila al carrer Enric Delaris i també amb una dansa". En conjunt, hi ha al voltant de 250 persones implicades en l’espectacle, que es podrà seguir en directe amb la retransmissió que en farà Ràdio Manlleu.
Etiquetes:
Cultura