25 d'abril de 2024

La llegenda del Serpent torna a omplir els carrers de Manlleu de llum, color i milers de persones

Es va fer referència explícita al Tricentenari amb l'aparició de Felip V

Anna Traveria/Arola Cumeras 15 d'agost de 2014 a les 18:01
El Serpent i Felip V van ser els adversaris dels vailets i del poble en aquesta novena edició
Els vailets de Manlleu, amb el seu valuós diamant sota el braç, van sortir victoriosos aquest dijous a la nit davant l’amenaça del Serpent que, enfurismat, volia apoderar-se del tresor amb la seva imponent agressivitat.

Un any més, la representació de la llegenda del Serpent va omplir els carrers de gent, foc, llum i color per celebrar l’acte central d’aquesta festa màgica que va acabar amb un concert d'Els Pets a la plaça Fra Bernadí.

A les 10 de la nit, la bèstia sortia de la Devesa disposada a recuperar el diamant que ja estava en mans dels vailets. Mentrestant, el poble, concentrat davant del Museu del Ter, presenciava una ballada del Ball de la post protagonitzada pels fadrins. Era una novetat que es recuperava enguany, fruit d'una antiga tradició popular del Carnaval i que va incorporar un aire encara més festiu a l’esdeveniment. La felicitat, però, va durar poc. Quan va aparèixer el Serpent, els vailets no van dubtar en arrencar a córrer per intentar salvar el seu tresor, que van passejar per diversos punts de la ciutat plens de manlleuencs expectants que els donaven suport.

La següent parada va ser a les Tres Creus, on un espectacle de pirotècnia molt lluït per part dels diables va demostrar que el Serpent no tenia previst deixar-se vèncer tan fàcilment. Davant de l’agressivitat del monstre, els ciutadans van decidir fer cap a la plaça de Dalt Vila, on finalment, amb la presència dels capgrossos, van trobar l’amagatall perfecte per protegir el tresor: el morter. I amb aquesta troballa, els vailets i el públic es van dirigir cap a la plaça Fra Bernadí.

Aquest va ser l’últim escenari de l’espectacle, que enguany va incorporar una sorpresa. Ja no només el Serpent, que va fer veure que es rendia, volia aconseguir el diamant, sinó que els assistents van trobar-se amb un Felip V que també es mostrava disposat a apoderar-se’n. La negació per part del públic i dels vailets va ser evident. Amb un gest demòcrata, mitjançant una mena de "votació lumínica" amb els mòbils i encenedors, el poble va decidir que eren els vailets qui es mereixien endur-se el tresor. Per la seva banda, el serpent, enfurismat i esgotat, va morir envoltant el morter on els vailets havien amagat hàbilment el diamant.

D’aquesta manera es posava punt i final a la festa. L’esclat d’alegria dels públic que omplia la plaça va fer-se evident, i van celebrar un any més la victòria davant la bèstia. La festa va seguir amb un concert dels Pets. Un cop acabat, el Salt del Diamant va convidar a tothom a celebrar una nit màgica al voltant del preuat tresor.
Etiquetes:
Cultura