25 d'abril de 2024

Xevi Pons s'estrena al mundial de WRC2 amb un 3r lloc

El manlleuenc celebra els 10 anys de la primera victòria al mundi

El Ter 26 d'agost de 2014 a les 12:19
Xevi Pons i Alex Haro en un dels trams del Ral·li d'Alemanya
Xevi Pons i Alex Haro van celebrar amb una gran actuació els 10 anys de la seva primera victòria mundialista. El manlleuenc va acabar finalment tercer al Ral·li d’Alemanya en el seu retrobament al mundial, en una proba disputada aquest cap de setmana. Pons va arribar a col·locar-se segon a la general en una proba en la que el pilot va anar de menys a més.

El manlleuenc va estrenar per primera vegada el nou Ford Fiesta R5 de l’equip ACSM en una prova del Mundial. Després d’anar en segona posició en gran part de la prova alemanya, Pons va finalitzar tercer en part per mantenir-se prudent. Les condicions dels trams no eren els més adients per rodar al màxim, ja que l’asfalt estava molt humit i moll en alguns casos. Per aquest motiu una gran part dels adversaris del manlleuenc van acabar fora de pista, fins i tot un dels candidats a la victòria en WRC Jari Matti Latvala.

Finalment la prudència del manlleuenc va donar els seus fruits i va aconseguir el primer podi de l’any en WRC2. Pons afirmava que havia estat un ral·li molt dur ja que les condicions de l’asfalt no van ser les millors pels seus pneumàtics. A més el principal objectiu del manlleuenc era preparar el Ford Fiesta pel Mundual 2015 de WRC2.

Pons va ser superat, finalment, per Pontus Tiedman i Ott Tanack que van mantenir una lluita aferrissada fins al final, que va acabar a les mans del suec Tiedman.
A la general del ral.li el manlleuenc va ser 12è i fins i tot en alguns moments va estar rodant per davant de pilots de la talla de Robert Kubica.

De moment Pons no s’ha baixat del Ford Fiesta ja que seguirà entrenant pels dos propers ral·lis del Mundial que té programats al calendari. El Ral·li de França i el Caralunya – Costa Daurada.

*Classificació final en categoria WRC2*
1- P. TIDEMAND - 3:18:55.6
2- O. TANAK - 3:18:57.4
3- X. PONS - 3:19:51.8

Pons i Haro al podi d'Alemanya

Etiquetes:
Esports