24 d'abril de 2024

Ja es poden fer arribar candidatures per optar al IV Premi Paco Estrella de Manlleu

El premi no té dotació econòmica, sinó que el guanyador, rep el reconeixement i una escultura

El Ter 1 de setembre de 2014 a les 17:26
Una imatge del darrer en guanyar el premi, Miquel Casanovas, l'any 2012
Aquest dilluns 1 de setembre s’ha obert el període de presentació de candidatures del IV Premi a la Solidaritat i Convivència Paco Estrella. El guardó dedicat a Paco Estrella, històric dirigent sindicalista mort l’agost de 2007, es lliura cada dos anys a persones o entitats compromeses amb la defensa de la solidaritat i la convivència.

Miquel Sánchez, secretari general de CCOO a Osona i expresident de l’Associació de Veïns del barri de l’Erm, ha destacat el que distingeix el premi, que és "fer un doble reconeixement". Segons Sánchez, Estrella es va caracteritzar per ser un home "molt solidari a l’última etapa i quan estava en actiu va lluitar pels drets dels treballadors, sobretot quan estava al sector del metall a General Cable". Sánchez l’ha definit com "una persona molt coherent que va defensar els drets dels més afeblits i sempre va donar la cara quan va ser necessari".

El premi Paco Estrella l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Manlleu, el sindicat CCOO, el Casal de la Gent Gran de Manlleu i la família del sindicalista i activista social Paco Estrella. Les persones i entitats reconegudes són dins l’àmbit territorial de la comarca d’Osona. El premi no té dotació econòmica, sinó que el guanyador, rep el reconeixement a través del lliurament d’una peça escultòrica.

Les propostes de candidats o candidates que han de rebre el Premi podran ser presentades per qualsevol persona o entitat de la comarca. Només cal omplir el model de candidatura i fer-lo arribar al Registre General de l’Ajuntament de Manlleu abans del dia 15 d’octubre. Els documents de model de candidatura i les bases del premi estan penjats a la web manlleu.cat. El model de candidatura pot anar acompanyat de la documentació acreditativa dels mèrits. El lliurament de premis serà el darrer divendres del mes de novembre.

La tercera edició del Premi Paco Estrella a la Solidaritat i a la Convivència va reconèixer Miquel Casanovas.L’any 2008 el va rebre Anissa Lamzabi Bou, amb Veus Diverses, i l’any 2010 l’Esplai de 4 a 6.
Etiquetes:
Societat