24 d'abril de 2024

Les obres per fer les dues rotondes a Manlleu encara no estan adjudicades

Confien que aquest mes sí que es puguin adjudicar les dues obres i es comenci "relativament ràpid"

Arola Cumeras 4 de setembre de 2014 a les 18:29
L'Ajuntament de Manlleu i la Diputació de Barcelona van presentar els projectes el passat mes d'abril
El calendari de construcció de les dues rotondes que han de fer més fluïda la circulació a Manlleu s’ha retardat. Les obres dels dos giratoris que s’han de fer al pont de Can Molas i a la carretera d’Olot amb el carrer Cavalleria havien de començar el 30 de juny i l’1 de setembre, respectivament.

La intenció era tenir-les enllestides abans no acabés l’any. El regidor d’Urbanisme, Pep Mas, considera que "no hi ha una demora excessiva ni rellevant en el procés de construcció" i es segueix el procediment administratiu associat d’acord amb la normativa. Segons diu, "de vegades és complicat materialitzar la data de finalització del procés per començar les obres però rondem aquells terminis previstos inicialment, que era pel setembre tenir enllestida l’adjudicació". Confien que aquest mes sí que es puguin adjudicar les dues obres i que es pugui començar "de manera relativament ràpida". Pep Mas no s’ha volgut arriscar a dir si les obres de les dues rotondes podrien coincidir en el temps.

Una de les rotondes, la que afecta el pont de Can Molas pretén resoldre "un punt molt conflictiu on conflueixen 5 vials en un espai molt reduït". Serà "trepitjable", una fórmula "amb llambordes", en què els vehicles grans "poden trepitjar i fer la maniobra" però els turismes es cedeixen el pas. És un giratori inspirat en alguns models "de la Catalunya Nord". El trànsit al pont no quedarà mai tallat completament, sinó que hi haurà "desviaments puntuals".

La segona rotonda serà enjardinada i més convencional. A la presentació del mes d'abril, l'alcalde Pere Prat va reconèixer que la coincidència d’obres "implicarà petits talls de circulació". El termini de construcció del giratori del pont de can Molas és de tres mesos i el de la cruïlla amb la carretera d'Olot i el carrer de la Cavalleria, de quatre.

El cost total és 239.569 en el cas del giratori més petit i 347.848 euros en el de la carretera d’Olot. Tot va a càrrec del pla de Xarxa de Governs Locals i de la partida pressupostària de carreteres de la Diputació i "l’Ajuntament no ha d’endeutar-se".