26 d'abril de 2024

Una votació entre els empadronats a Vic majors de 16 anys decidirà el destí de 200.000 euros

El consistori també ha volgut obrir la participació dels pressupostos a la població infantil i juvenil

ACN 5 de setembre de 2014 a les 13:23
Una imatge de la presentació dels pressupostos participatius, amb Joan López, Iban Lapeira i Laia Vilademunt
L'Ajuntament de Vic ha presentat aquest dimecres els detalls d'aplicació dels primers pressupostos participatius de la ciutat. En el ple municipal del mes d'agost es va donar llum verda a la proposta, que ara el consistori comença a concretar.

En total s'hi destinaran 200.000 euros i la intenció és que la ciutadania pugui votar les propostes finalistes el març de 2015 per començar a implementar els projectes el setembre de l'any que ve. Segons ha detallat el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, hi podran participar els majors de 16 anys empadronats a Vic. De la seva banda, Iban Lapeira, regidor de SI, ha destacat la importància que la partida s'inclogui al pressupost ordinari.

Lapeira ha considerat que "en un moment en què la desafecció de la classe política és creixent, es vol intentar coresponsabilitzar la ciutadania de les decisions dels polítics i l'Ajuntament". Per poder participar en el procés, el projecte s'ha organitzat territorialment en tres zones i en dos àmbits temàtics (el cultural-educatiu i el social). Segons la tècnica encarregada del projecte, Laia Vilademunt, cada taula s'organitzarà en assemblees i cadascuna escollirà uns delegats. Vilademunt també ha detallat el calendari.

Amb l'objectiu de donar a conèixer els pressupostos participatius, el consistori ha organitzat dos actes públics. El primer serà una taula rodona que tindrà lloc el 26 de setembre al Col·legi d'Arquitectes. El consistori també ha volgut obrir la participació dels pressupostos a la població infantil i juvenil, destinant una partida de 10.000 euros per a cadascun dels projectes.
Etiquetes:
Política Municipal