26 d'abril de 2024

Els Nyerros de la Plana seran al Concurs de Castells de Tarragona, més d'una dècada després

En conjunt, pretenen que el final de temporada “sigui històric"

Arola Cumeras 5 de setembre de 2014 a les 13:43
Imatge d'un dels castells aixecats durant la Festa Major de Manlleu
La 25a edició del Concurs de Castells de Tarragona comptarà enguany amb nou colles debutants. Així es desprèn de la relació d'agrupacions participants que s'ha fet pública aquest dijous. Una d’elles serà la colla de Manlleu, els Nyerros de la Plana, que de moment està complint els seus reptes i objectius i que fa uns dies han reprès els assajos.

La renúncia d'algunes colles i la recent pujada de les construccions de la colla els permetran participar en aquesta jornada, el 28 de setembre a Torredembarra. Per la cap de colla, Marta Farrés, malgrat "s’hagi entrat com de repesca de setembre, és un premi que significa que anem fent la feina a poca a poc".

L'any 2001 va ser l'últim en que els Nyerros varen participar al concurs (antigament conegut com a 'Concurs7'). Per tant, ja fa més de 10 anys i Farrés comenta que "els que queden a la colla que van anar-hi expliquen que s’ho van passar molt bé i que és una manera de fer castells amb pinya i segur que serà molt gratificant".

Els esforços també estan centrats en la Festa Major de Roda de Ter el 21, quan volen fer "tres castells de 7". Una mica abans, ja faran l’Onze de setembre a Roda, Manlleu i a la V de Barcelona. Farrés remarca que ara els assajos continuen dimarts i divendres i aquest darrer dia "serà més intens i com sempre necessitem gent".

Els dies 6 i 7 de setembre es desplacen fins a la localitat Aragonesa de Tauste per assistir a la quarta edició del 'Encuentro Nacional Dance de Tauste', on participaran conjuntament amb la Colla Castellera Tirallongues de Manresa i diverses agrupacions dansaires de la península.

El dissabte 13 de setembre participaran a la Festa Major de Folgueroles conjuntament amb els Falcons de Vilanova i els Falcons de Malla. En conjunt, pretenen que el final de temporada "sigui històric perquè la colla està responent i segur que tindrem bons fruits". La temporada l’acabaran el 16 de novembre amb una actuació a Sant Vicenç dels Horts.

Els assajos dels Nyerros es fan els dimarts de 9 a 11 i els divendres de 8 a 11 a la seva seu social de Manlleu, al carrer Canigó 35, del Polígon Industrial La Coromina.
Etiquetes:
Cultura