26 d'abril de 2024

El Museu Episcopal de Vic oferirà viatges culturals arreu del món

La iniciativa s'engegarà al gener amb un viatge a Etiòpia i al juliol el destí serà Armènia

ACN 8 de setembre de 2014 a les 16:26
Josep Maria Riba, director del MEV, i Bàrbara Virgil, de l'agència Ruth Travel
El Museu Episcopal de Vic (MEV) oferirà per primer cop viatges culturals a diferents punts del món que tinguin alguna relació amb l'equipament i el seu fons. Aquesta iniciativa es posa en marxa juntament amb l'agència de viatges especialitzada en turisme cultural i religiós Ruth Travel.

El primer viatge s'ha organitzat pel mes de gener de 2015 al nord d'Etiòpia, lloc de confluència entre les cultures àrab, centreafricana i egípcia. El segon viatge es durà a terme al juliol i el destí serà Armènia. En aquesta ocasió es proposarà conèixer la inquietud que el bisbe Josep Morgades, fundador del MEV, tenia per la població d'aquest país, que va patir un dels genocidis més importants del segle XX.

'Els viatges del museu' és la nova iniciativa que ha posat en marxa el Museu Episcopal de Vic per donar una visió global de l'art i la cultura. El primer viatge es farà al nord d'Etiòpia i s'ha programat per finals del mes de gener de 2015. Segons apunten des de l'equipament vigatà, es tracta d'un lloc "de confluència de les cultures àrab, centreafricana i egípcia i sorprèn per la conservació de profunds valors religiosos". Segons ells, "el seu art, arrelat a la iconografia tradicional oriental, interpel·la l'art medieval tant pels seus punts en comú com pels seus nombrosos contrastos".

El segon viatge, previst per al juliol, serà a Armènia. En aquesta ocasió es relaciona amb la inquietud que al seu dia, el bisbe Josep Morgades, fundador del MEV, i l'escriptora vigatana Maria Àngels Anglada van mostrar pel poble armeni, que va patir un dels genocidis més importants del segle XX. Va ser el primer país que va adoptar el cristianisme com a religió d'estat l'any 301 d.C.
Etiquetes:
Cultura