25 d'abril de 2024

Pilarín Bayés situa els personatges d'en Pau i la Laia al 1700 per explicar l'Onze de setembre

Pilarín Bayés considera que és important fer participar els nens del moment que viu Catalunya

ACN 9 de setembre de 2014 a les 13:58
Una imate de Pilarín Bayés, Assumpta Verdaguer i Adelina Palacín
Els emblemàtics personatges d'en Pau i la Laia, dibuixats per Pilarín Bayés, comencen una nova aventura a 'Una Diada al Born' (Eumo Editorial). Les autores del text, Adelina Palacín i Assumpta Verdaguer, han explicat que fa temps que volien publicar un llibre sobre "la reivindicació de la independència de Catalunya" i "fer-ho l'any del Tricentenari és el moment més arrodonit".

L’argument se situa ara, quan s'acosta l'Onze de setembre i en Pau i la Laia volen saber per què se celebra la Diada. Amb la família han decidit visitar el Born i el guia els explica com vivien els catalans del 1700. La ninotaire osonenca ha destacat que "enguany reprendrem una cosa importantíssima, que és ser nació altra vegada".

Palacín ha explicat que situar la història al 1714 hagués estat "molt fort per als nens" i, per això, "vam decidir traslladar la història al 1700 per donar a conèixer com es vivia al barri de la Ribera, el més poblat de Barcelona i on hi havia els artesans i comerciants". Acompanyats d'amics i familiars, en Pau i la Laia "viuen coses relacionades amb aquell moment històric". Pilarín Bayés considera que és important fer participar els nens del moment que viu Catalunya i explicar-los què va passar en el passat.

Bayés també ha explicat que el Born -escenari del nou conte- ha estat molt present en els seus dibuixos. Per Assumpta Verdaguer i l'Adelina Palacín, l'èxit que han tingut els personatges d'en Pau i la Laia és que són "molt emotius" i per això han perdurat més de 25 anys.
Etiquetes:
Cultura