26 d'abril de 2024

La columna Regàs-Cortada de Manlleu s'uneix a la Marxa dels Vigatans per cinquè any

La sortida serà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Fra Bernadí, i es farà la caminada fins a Vic

Arola Cumeras 10 de setembre de 2014 a les 13:54
El cartell que fa difusió de la columna de Manlleu
La jornada prèvia a la Diada estarà marcada aquest dimecres per la "Marxa dels Vigatans" a Osona. Cada població de la comarca organitza la seva "columna" per anar caminant cap a Vic. Des de Manlleu, per cinquè any se n'impulsa una, la columna Regàs-Cortada, per tal de poder commemorar conjuntament la Diada.

La Columna de Manlleu està organitzada per Manlleu per la Independència, Casal Popular Boira Baixa, Agrupament Escolta Arrels i Diables Serpents de Manlleu. Segons una de les organitzadores, Maria Gràcia Poblet, la sortida serà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Fra Bernadí, i es farà la caminada fins a Vic on es produirà la trobada amb la resta de columnes d'altres poblacions. Pels manlleuencs que no puguin sortir a l'hora prevista, es farà una segona convocatòria a les 7 del vespre a l'alçada del Decathlon, on s'ajuntaran per fer l'entrada a Vic.

Cada any que passa té més èxit la convocatòria, segons Poblet, perquè cada vegada se’n fa més difusió. Considera que és un "fantàstic preàmbul dels actes de la Diada a la plaça i de la tarda a Barcelona". Poblet afirma que aquests últims anys "Òmnium ha donat una gran empenta a molts actes del país i hem de col·laborar-hi, no hi podem faltar".

La Marxa dels Vigatans al·ludeix el 17 de maig de 1705, quan es va fer una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Vic, on un grup de prohoms vigatans va començar la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya.
Etiquetes:
Política Municipal