24 d'abril de 2024

Contribució manlleuenca a la multitudinària V de Barcelona

Al matí, al voltant d’un miler de persones es van congregar a la plaça Fra Bernadí de Manlleu

Arola Cumeras 12 de setembre de 2014 a les 13:19
Una imatge d'un dels trams amb presència osonenca
Gran participació osonenca a la V de Barcelona. Des de Manlleu, en concret van sortir 17 autocars, que es van omplir amb unes 900 persones que van compartir els trams 66 i 67, alguns dels assignats a Osona.

Les dues columnes humanes de la Via Catalana 2014 que van formar una gran senyera van confluir al vèrtex de la plaça de les Glòries a les 17:14h. formant la gran 'V' amb què centenars de milers de catalans reclamen poder votar el 9 de novembre. Segons xifres de la Guàrdia Urbana, van arribar a participar-hi 1 milió 800 mil persones. Des de l’ANC de Manlleu, Maria Gràcia Poblet ha explicat que la idea de la dimensió final "la tens quan arribes a casa i encens la televisió; allà hem vist la magnitud del que volíem fer". Des de "dins vius la festa i la il.lusió, amb molta gent jove al nostre tram, la qual cosa és una esperança".

D’altra banda, en l’apartat logístic, estan contents del fet d’haver aconseguit arribar i sortir des de l’estació de França, bastant "proper al nostre tram", que "va costar d’aconseguir perquè d’entrada havíem d’anar a aparcar molt lluny" i tota la gent estava contenta. Poblet ha agraït "tot el suport, cada dia som més, i demanem que l’esperit d’ahir continuï fins al 9 de novembre i més enllà".

Al matí, al voltant d’un miler de persones es van congregar a la plaça Fra Bernadí de Manlleu per assistir a l’acte "reivindicatiu i festiu" que es va fer mentre s'esperava per agafar els autocars. La desplegada dels tres murals "va ser fantàstica i s’hi quedaran fins al 9N". Hi va haver sardanes, tallers, música en viu i castells. L’ANC ha penjat el mural a la Cooperativa, que s’ha fet amb tres lones. El tapís de Mares Món dedicat al Tricentenari va estar exposat dalt l’escenari.

El balanç de Maria Gràcia Poblet ha acabat amb autocrítica i ha volgut "demanar disculpes perquè el tema dels autobusos va ser una mica caòtic; van arribar mitja hora abans del previst al passeig de Sant Joan i encara no s’havia tallat al trànsit". L’important és que "tothom hi va cabre però alguns grups grans es van haver de separar".

Els manlleuencs van anar compartint imatges a les xarxes socials amb la seva participació

Una impactant imatge en què es veuen participants de Manlleu

Diversos col·laboradors de Ràdio Manlleu també van ser-hi presents

Famílies manlleuenques s'hi van desplaçar amb els seus infants

Etiquetes:
Política Municipal