27 d'abril de 2024

Manlleu rep dues Flors d’Honor en l’acte de lliurament de distincions a les Viles Florides

El jurat va venir a Manlleu el 12 de juny per valorar els espais verds

elter.net 12 de setembre de 2014 a les 11:43
Una imatge del lliurament del guardó, amb el regidor Àlex Garrido
El passat 5 de setembre Maica Bassas, regidora de Medi Ambient i Àlex Garrido, regidor de Cultura, Educació i Joventut, van assistir a l’acte de lliurament de distintius de Viles Florides al Consell Comarcal de l’Alt Empordà (Figueres).

Enguany ha estat el primer any que l’Ajuntament de Manlleu participa a Viles Florides, un projecte impulsat per la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya).

El jurat especialitzat de Viles Florides atorga un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que s’adhereixin a la iniciativa i destaquin pel seu compromís amb els espais verds i la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

El jurat va venir a Manlleu el 12 de juny per valorar els espais verds i florits de Manlleu i veure les accions que l’ajuntament treballa respecte aquest tema. Van tenir en compte tant la conserva com la millora i ampliació de les zones verdes de Manlleu, les activitats que es fan en els horts urbans i ecològics de Can Sanglas i de la Platja del Dolcet, el concurs floral de balcons i finestres, que es fa durant la Festa Major, la millora dels boscos de ribera i les activitats naturals que les escoles fan cada any a l’Arborètum i al passeig del Ter.

L’atorgament dels premis d’aquest any es va fer el divendres 5 de setembre als jardins del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a Figueres. A l’entrega de reconeixements Viles Florides 2014 hi va assistir Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural qui va estar l’encarregat de lliurar els reconeixements als municipis, conjuntament amb Marta Felip, alcaldessa de Figueres, Jordi Rodon, president del CHOC, i els patrocinadors Terres Boix i Massó Garden.

Maica Bassas, regidora de Medi Ambient i Àlex Garrido, regidor de Cultura, Educació i Joventut van assistir a l’acte de lliurament de distintius de Viles Florides en representació de l’Ajuntament de Manlleu. Els distintius que Flors d’Honor (1, 2 o 3) són un reconeixement a la tasca dels municipis per la millora de l’espai urbà i en aquest primer any de participació Manlleu va rebre 2 Flors d’Honor. En l’acte de lliurament de distintius es va reconèixer Manlleu juntament amb 36 municipis catalans més, entre ells Vic i Folgueroles.

Aquesta acció s’inspira en el concurs Villes et Villages Fleuris, que se celebra a França des de fa més de 50 anys.

La regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas i el regidor d'Educació i Cultura, Àlex Garrido

Etiquetes:
Societat