24 d'abril de 2024

Pere Prat: "Portar els sous a la Sindicatura de Comptes és com fer una caça de bruixes"

El batlle afirma que l’estratègia del partit és voler “treure rendiment" polític "de manera molt barroera"

Arola Cumeras 16 de setembre de 2014 a les 18:47
Pere Prat, alcalde de Manlleu, en un acte recent amb la directa del CAP, Anna Forcada
L’alcalde de la ciutat, el republicà Pere Prat, ha reaccionat a la decisió de la CUP de portar els sous dels regidors de l’equip de govern a la Sindicatura de Comptes en una entrevista a Ràdio Manlleu. Ha afirmat que respecta "però no comparteixo de cap de les maneres" la decisió d’una força política "que es vol presentar a les eleccions municipals".

Prat ha dit sentir "incomprensió per la fixació que tenen amb aquesta qüestió" quan es pot "comprovar que els polítics que treballem a Manlleu no som uns ‘pesseteros’, ja que pels habitants i pressupost que tenim els regidors mai no hem estat a la banda alta de les retribucions dels ajuntaments, sinó tot el contrari". Prat creu que la CUP "s’aprofita" d’uns moments en què "sembla que els polítics dels partits tradicionals hem fet coses mal fetes, s’aprofiten de la imatge i el més fàcil és parlar de temes com els sous".

Remarca que la feina dels regidors "i en privat m’ho han reconegut, ha estat intensa, i hi ha hagut un treball; ningú ha cobrat diners per no fer res". El batlle s’ha referit a "una tradició que sempre, sempre s’ha fet a Manlleu en què els regidors de l’equip de govern cobraven una quantitat fixa perquè tenen molta més feina que els de l’oposició" i, segons Prat, "la majoria d’Ajuntaments del país també ho feien així". Reconeix, però, que "darrerament s’està canviant" i afirma que "se’n parlarà pel ple de setembre, però no perquè ens ho hagi dit la CUP".

Per Prat, portar "aquesta manera de fer, que no sé si és un error administratiu, a Sindicatura de Comptes és com fer una caça de bruixes, perquè podria sortir perjudicat l’Ajuntament de Manlleu". El batlle afirma que l’estratègia del partit és voler "treure rendiment de manera molt barroera i fer quedar malament persones que han dedicat part de la seva vida a treballar pels ciutadans i per la ciutat". Si "aquesta és la manera que tenen de fer nova política, estem arreglats", rebla. Prat considera que amb la roda de premsa de la CUP "sembla que ja entrem en una precampanya electoral".
Etiquetes:
Política Municipal