25 d'abril de 2024

Eliseu Climent parlarà a Manlleu de com "el País Valencià està preparat i més a prop del Principat"

Per Climent, el resultat del referèndum escocès “és una llàstima” perquè es perd un precedent

Arola Cumeras 19 de setembre de 2014 a les 13:58
Una fotografia d'Eliseu Climent
L’Ajuntament de Manlleu i Òmnium Cultural impulsen aquest divendres una conferència d’Eliseu Climent, promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial. "El País Valencià en el procés sobiranista de Catalunya". Començarà a les 8 del vespre a la sala d’exposicions de Can Puget i s’emmarca dins la campanya Ara és l’hora.

Eliseu Climent és conegut pel seu compromís amb la cultura catalana. Segons ha explicat a Ràdio Manlleu, farà una visió històrica de "com el País Valencià s’ha recuperat i com s’ha articulat amb la resta dels Països Catalans" i es parlarà de com està "el món de la cultura, de l’ensenyament, el polític i sobretot l’econòmic, en relació a Catalunya". Climent fa un diagnòstic optimista i creu que hi ha possibilitats que "el dominó de Catalunya arribi a València". Creu que el País Valencià "està preparat i hi ha un profund canvi". Afirma que "vist en perspectiva fa 50 anys el País Valencià estava en absolut descomposició " i s’ha refet "en part, malgrat el PP".

Les reaccions dels últims anys "en què s’ha afegit el món empresarial, tot l’arc valencià està dirigint-se finalment, per l’eix mediterrani, cap a Catalunya" i "estem més a prop del Principat i de les seves aspiracions". Creu que "l’anticatalanisme també ha mort i hem guanyat moltes esferes". Els partits "anticatalans de València s’han dissolt i el PP desapareixerà l’any que ve".

Climent també ha valorat el resultat del referèndum a Escòcia, que han guanyat els partidaris del 'No' en un 55% dels vots, enfront del 45% dels independentistes. Per Climent, "és una llàstima" perquè es perd un precedent i "s’hagués esvaït aquella cosa que vagarem pel món però des del punt de vista de Madrid, es demostra que no està escrit el que votarem, que és un joc democràtic". La seva opinió és que el govern de Mariano Rajoy no permetrà que es faci el referèndum del 9N.
Etiquetes:
Política Municipal