27 d'abril de 2024

Centelles remodela totalment la deixalleria municipal

La primera fase de les obres tindrà un cost d'uns 20.000 euros però el cost de la remodelació total superarà els 100.000

El Ter 24 d'octubre de 2008 a les 13:17
Els operaris de la deixalleria, en plena feina
Centelles ha iniciat les obres de remodelació integral de la deixalleria municipal. Les obres, tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Eduard Banqueri, consisteixen en fer 'pràcticament del tot nova' la instal·lació, que patia un estat de 'degradació'.

El nou projecte preveu la construcció d'un moll de descarrega dels objectes que s'hi dipositen. Fins ara, l'usuari havia de carregar amb el material que havia de llançar fins a l'alçada de l'obertura del contenidor fet que podria crear dificultats amb volums de pes. A més ara es podrà arribar amb cotxe directament fins al punt de manera que es crearà 'un circuit' que facilitarà deixar els objectes en espais determinats.

L'actual caseta de la deixalleria també s'adaptarà per poder emmagatzemar temporalment els residus especials com dissolvents i pintura. La deixalleria està al quilometre15,4 de la carretera que va des de Centelles fins a Sant Feliu de Codines, un factor que influeix els usuaris a l’hora de desplaçar-s’hi. Eduard Banqueri, però, diu que el problema de la distància es supleix amb deixalleries mòbils.

Es pretén que la planta canviï els horaris i que en comptes d’obrir tres dies a la setmana pugui fer-ho cada dia. La primera fase de les obres tindrà un cost d'uns 20.000 euros però el cost de la remodelació total superarà els 100.000 euros. El projecte s'ha encallat més del previst perquè el fet que la deixalleria estigui al peu de la carretera C-1413 ha obligat a 'refer-lo diverses vegades'.

La deixalleria està gestionada per l'empresa Obres i Serveis Presseguer que és l'empresa que també fa la major part de la recollida d'escombraries del poble. Segons dades del mateix Ajuntament de Centelles durant el 2007 es van recollir a la deixalleria 74 quilos de fluorescents, 62.400 quilos de pneumàtics, 103 quilos de bateries, 34 quilos de piles, 915 quilos d'olis minerals, 31.350 quilos o 216.400 quilos de runes.
Etiquetes: