24 d'abril de 2024

L'osonenc Antoni Pladevall guanya el 47è Prudenci Bertrana amb 'El dia que vaig fer vuit anys'

La novel·la es publicarà el proper mes de novembre sota el segell de Columna.

Anna Traveria / ACN 20 de setembre de 2014 a les 13:26
Antoni Pladevall, autor de 'El dia que vaig fer vuit anys'
L'escriptor i professor osonenc Antoni Pladevall ha guanyat el 47è Premi Prudenci Bertrana amb 'El dia que vaig fer vuit anys' en un acte celebrat aquest dijous a l’auditori de Girona. La història la formen unes memòries novel·lades de la seva infantesa rural en una zona com la Plana de Vic.

Escrit amb voluntat de recrear la llengua viva, sense amagar ni el col·loquialisme ni els renecs, 'El dia que vaig fer vuit anys' no es queda, però, amb un corol·lari d'escenes viscudes. Amb ell, Antoni Pladevall vol convertir-se "en una baula dins la cadena de les generacions".

L’autor explica que la novel·la rescata el seu passat més immediat amb l’objectiu de comprendre el seu present. Pladevall diu, però, que la l’obra no és només un seguit de records, sinó també "un homenatge a les generacions dels nostres pares i avis" que té com a punt de partida les seves vivències dels 8 als 15 anys.

A més de novel.les, Pladevall també ha publicat assaigs, un dietari i un volum de proses breus. L'any 2008 va rebre el Premi Carlemany per 'La papallona negra'.

‘El dia que vaig fer vuit anys’, aquest nou nom propi del Premi Prudenci Bertrana dotat amb 30.000 euros, es publicarà el proper mes de novembre novembre sota el segell de Columna.
Etiquetes:
Cultura