25 d'abril de 2024

L'empresa Catuav, premiada a Manlleu, rep un guardó als Estats Units pels seus projectes amb drones

Els 5.000 dòlars del premi els destinaran al creixement de l’empresa

Arola Cumeras 22 de setembre de 2014 a les 13:38
Un dels petits avions no tripulats de Catuav
Catuav, l’empresa de Moià que va guanyar els Premis Innovacat de Manlleu l’any 2012 ha sumat un nou reconeixement. S’ha emportat el 'Drone Social Innovation Award', que vol estimular la innovació , la inversió i l'atenció en el paper positiu que la tecnologia dels petits avions no tripulats pot exercir en la societat civil.

El premi els el van lliurar el 13 de setembre a Dallas, als Estats Units. El director de Catuav, Jordi Santacana, afirma a Ràdio Manlleu que han rebut el guardó amb moltíssima il·lusió i els confirma que "treballem en la bona direcció".

El projecte premiat, el tenen amb l’Agència Espacial Europea per ajudar a eliminar les mines que hi ha a Bòsnia. Es calcula que com a conseqüència de la guerra de la dècada dels 90 encara hi queden més d’un milió de mines antipersona enterrades.

La idea és utilitzar tècniques més ràpides i econòmiques i que els avions no tripulats ajudin a detectar les mines terrestres. Sempre tenen obertes diverses línies com ara agricultura de precisió, eficiència energètica, projectes mediambientals i científics. També tenen projectes de proximitat, com el que ha avançat Santacana.

Els 5.000 dòlars del premi els destinaran al creixement de l’empresa. Actualment l’empresa té "sis treballadors i anem creixent molt a poc a poc perquè volem tenir un desenvolupament sòlid i constant". A Manlleu, Catuav va ser l'empresa guanyadora de la categoria d'empresa jove de la 4a edició dels Premis Innovacat (2012).

Es va premiar el desenvolupament del projecte Thermofarm, una nova línia de negoci basada en l'ús de les petites aeronaus no tripulades de tecnologia pròpia, que pretenia maximitzar l'estalvi energètic de les granges i de qualsevol edifici, amb l'objectiu d’un bon rendiment energètic i un estalvi econòmic.
Etiquetes:
Economia i empresa