26 d'abril de 2024

Manlleu aprova la moció de suport a la consulta del 9-N amb només 3 vots en contra

Manlleu ha identificat pisos buits i ara es vol "construir el procediment" per sancionar bancs que en són propietaris

Clàudia Furriols/Arola Cumeras 24 de setembre de 2014 a les 13:29
Una instantània del ple d'aquest mes de setembre
Aquest el ple de l'Ajuntament de Manlleu va aprovar la moció de suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. Va tirar endavant amb els vots a favor d'ERC, CIU, ICV i 2 regidors no adscrits. En canvi, va haver-hi els vots en contra de 3 regidors no adscrits.

L’Ajuntament de Manlleu ja és un dels més de 300 consistoris locals que han aprovat mocions de suport a la consulta del 9N. Aquest va ser el primer punt que es va resoldre en el ple d’aquest dimarts. L’alcalde, Pere Prat, va ser el primer de mostrar el seu suport a la llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya.

Els tres vots negatius es van correspondre als regidors no adscrits que ara s'han passat al PP. Va ser Antonio Sánchez, que va expressar les seves discrepàncies amb la consulta de manera vehement i combinant el català i el castellà. Sánchez va titllar la consulta d’una "proposta sectària, populista i demagògica".

El següent torn de paraula va ser per al regidor de Convergència i Unió, Josep Suriñach, que va ser clar i contundent davant les declaracions de Sánchez. Suriñach va començar dient que gairebé estava "acollonit" davant les afirmacions del seu company.

El regidor de CiU va explicar que no estaven discutint "si independència sí o si independència no" sinó que estaven discutint "el dret a votar que és el fet essencialment més democràtic que existeix" i va afegir que negar el vot "no es pot fer perquè és la voluntat de la gent". Suriñach també va demanar al regidor del PP que no insultés durant l’argumentació dels seus posicionaments.

Al seu torn, Josep Colomer també va mostrar el seu suport a la consulta defensant que el dret a decidir el futur passa per sobre de qualsevol llei perquè és un dret fonamental de tots els pobles del món.


*Modificació del règim de dedicacions d'alguns regidors*

Tot seguit es va aprovar la modificació del règim de dedicacions d’alguns dels regidors. Les retribucions, segons va dir l’alcalde, no han sofert cap augment. D’aquesta manera, segons el consistori, es fa correspondre a una dedició d’hores concretes els diners que cobren els regidors de l’equip de govern. Una qüestió que ha provocat molta polèmica arran que fa uns dies la CUP va decidir portar aquestes percepcions davant la Sindicatura de Comptes, perquè hi veuen indicis de suposades irregularitats.

La CUP, que com és habitual va ser present al ple, va aprofitar que la Plataforma d’afectats per l’hipoteca feia 100 dies que estan acampats davant de l’oficina del BBVA de la plaça Fra Bernadí per demanar si l’Ajuntament havia sancionat ja alguns dels bancs que tenen habitatges buits. I és que aquesta va ser una proposta aprovada en un ple abans de l’estiu.

El mateix regidor d’Habitatge Pep Mas va explicar que, igual que altres ajuntament, ja han identificat els pisos buits i que actualment estan en "la fase de construcció del procediment" per tal de sancionar els bancs corresponents. Va concloure reconeixent que "es podria anar més ràpid" i que estan fent el possible perquè sigui així.

També es va aprovar la moció que proposa convertir Manlleu en ciutat cardioprotegida presentada pel grup de Convergència i Unió. Des del govern l’alcalde es va comprometre a posar més desfibril·ladors a la ciutat. Des de les regidories Pep Mas va parlar dels aiguats de les últimes setmanes explicant que estan al corrent de tots els desperfectes que ha patit Manlleu i que ja s’han posat en marxa per solucionar-los.
Etiquetes:
Política Municipal