26 d'abril de 2024

Els barris de l'Erm i del Puig-Teuleria acullen la parada de l'intercanvi de llibres de Manlleu

La parada estarà oberta de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 de la tarda (excepte el dissabte 27, que serà de 10 a 1)

Arola Cumeras 24 de setembre de 2014 a les 16:27
Una imatge de l'intercanvi de llibres el 2013, al barri de Vilamirosa
A partir d’aquest dimecres torna l’intercanvi de llibres als barris de Manlleu, que ja arriba a la 8a edició. Si l’any passat es va passar per Baix Vila i Vilamirosa, des d'aquesta tarda i fins dissabte la parada d’intercanvi serà al barri de l’Erm i de dilluns a dijous 2 d’octubre al Puig-Teuleria.

Sota el títol "Si tens llibres que ja has llegit, canvia’ls", la Biblioteca Municipal de Manlleu, les associacions de veïns i veïnes i la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu organitzen aquesta iniciativa que ha resumit la directora de la biblioteca, Núria Silvestre.

Aquest any es dóna continuïtat als dos concursos que es van sumar a l’intercanvi de llibre en l’anterior edició i que es realitzen amb la col·laboració dels centres educatius de Manlleu: El de microrelats, amb el tema "Històries del teu barri" i El de dibuixos sobre "Què passa al teu barri". El termini de presentació dels dibuixos i dels microrelats serà el 10 d’octubre i es podran lliurar a les parades d’intercanvi de llibres o bé a les biblioteques.

La Biblioteca penjarà al seu web tots els treballs guanyadors. Segons Silvestre, "és una oportunitat per sortir al carrer i que la gent conegui què es pot fer la lectura". A la parada, que estarà oberta de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 de la tarda (excepte el dissabte 27, que serà de 10 a 1), i mentre duri l’intercanvi s’hi faran activitats lúdiques i culturals.

L’any passat es va fer "un canvi de format i es va apostar per introduir un concurs de microrelats i dibuixos".
La participació, especialment en l’apartat de dibuixos, va ser molt alta i "ens posem d’acord amb el professorat de les escoles de Manlleu" i esperen que "encara pugui pujar". El premi és un llibre per cada guanyador. Les bases es poden consultar a la pàgina web de la biblioteca. A partir d’aquest dimecres es poden deixar relats a la biblioteca i a la parada, a més de les escoles de Manlleu.

Segons Silvestre, es va decidir centralitzar-ho perquè "per organització era complex anar cada any a tots els barris; s’acabarà arribant també a tots, però més a poc a poc". Volen que sigui una activitat festiva, esperen que no plogui, i per fer foment de la lectura.
Etiquetes:
Cultura