24 d'abril de 2024

Josefa Contijoch rep el Premi Spoleto a Itàlia i publica nou llibre de poesia

Josefa Contijoch està d'actualitat per l’aparició del seu darrer poemari, editat per Edicions de 1984, ‘Baix continu'

Arola Cumeras 25 de setembre de 2014 a les 14:05
Una imatge d'arxiu de Josefa Contijoch a la sala de plens de l'Ajuntament de Manlleu
L’escriptora manlleuenca Josefa Contijoch ha estat guardonada a Itàlia amb el Premio Spoleto Festival Art Letteratura 2014. En una entrevista a Ràdio Manlleu, afirma que "els premis sempre animen, i més si són com aquest, en què tu no et presentes". És la cinquena vegada que aquest festival també atorga premis en la categoria literària.

El premi es lliura el 27 de setembre a les 6 de la tarda al teatre de Sant Nicolau d’Spoleto. Contijoch ha lamentat que "m’ha sorprès tant que tinc altres obligacions i no hi aniré" però l’important "és que algú del jurat coneixia la meva trajectòria i m’havia seguit". Part de l’obra poètica de la manlleuenca està traduïda a l’italià, sobretot dins d’antologies.

D'altra banda, Josefa Contijoch està d'actualitat per l’aparició del seu darrer poemari, editat per Edicions de 1984, titulat ‘Baix continu’. El nou llibre el va començar just després de Congesta, que va aparèixer publicat el 2007 i el va enllestir l’any passat. Segons Contijoch, els temes que hi apareixen són "constants amb les quals continuo perquè el poeta no s’inventa a si mateix sinó que es troba a si mateix".
Etiquetes:
Cultura