27 d'abril de 2024

Manlleu sospesa a quina inversió renuncia per pagar el cost dels desperfectes de les pluges

Les inversions que no es facin “no queden anul·lades sinó ajornades”

Arola Cumeras 25 de setembre de 2014 a les 17:09
El mur esfondrat en una imatge del 6 de setembre
L'Ajuntament de Manlleu continua pendent de quines partides modificar i quins moviments es poden fer per mirar d’aconseguir el finançament per arreglar els desperfectes de les últimes pluges, especialment al canal industrial i al pavelló. Segons ha explicat a Ràdio Manlleu l’alcalde, Pere Prat, tot plegat costarà entre 800 mil i 1,2 milions d’euros i s’hauran de desviar "inversions previstes".

Es demanarà un ajut extraordinari a la Diputació i a la Generalitat però no n'hi hauria prou. Ara mateix sembla que podria ser que un dels projectes sacrificats fos la rotonda del carrer Cavalleria amb passeig de Sant Joan, amb una subvenció de 347.000 euros que es podria redirigir. Un dels motius seria "desviar finançament", reconeix l'alcalde, i l’altre motiu "no causar un caos circulatori a Manlleu", tenint en compte que la rotonda del pont de Can Molas i el tall de passeig del Ter en aquella zona i les actuacions al carrer Enric Delaris ja causen molèsties.

Alguna de les rotondes "podrien ser de les coses més fàcils" de deixar de fer, però també hi ha un acord al conveni de la biblioteca que parla de "cessió d’ús" i no parla d’adequar la biblioteca, per la qual cosa "estem treballant-ho amb el Servei de Biblioteques de la Diputació i podria ser una de les coses."

Al Teatre Centre ja fa temps que "estem a punt per invertir el préstec d’un milió d’euros i també els 350.000 euros de subvenció de la Diputació però l’Associació Teatre Centre manté "petites diferències amb el consistori i esperem que això es desencalli". Prat confia que a la reunió d’equip de govern de dilluns que ve "ja es pugui donar el vistiplau definitiu".

Les inversions que no es facin "no queden anul·lades sinó ajornades", ha remarcat Prat. En tot cas, dilluns l’equip de govern agafarà el compromís que el proper mandat es tiri endavant el que ara quedi ajornat. Ja hi ha alguna partida destinada "a petites coses i es començarà a actuar la setmana que ve".