26 d'abril de 2024

La Festa del Porc i la Cervesa comença amb el Manifest del porc, a càrrec del gastrònom Pep Palau

L'empresari de Manlleu Pep Coronas proposa el Fideu Walking, ja sigui amb fideuà normal o amb una que porta cervesa

Arola Cumeras 26 de setembre de 2014 a les 13:36
L'estampa més típica de la Festa del Porc i la Cervesa, amb la matança a càrrec de xarcuters del Mercat Municipal
La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu arrenca aquest divendres i s'allarga fins diumenge amb una dotzena més d’expositors que en l’edició anterior, que en total en sumen 53.

La tècnica de Fires, Imma Muñoz, ha explicat que a part dels artesans i empresaris també hi ha algunes "entitats de Manlleu com Mares Món que aporten tallers d’artesania, manualitats i més contingut educatiu i altres que es recuperen com el Casal Boira Baixa, que ara compliran els mateixos estàndards de qualitat".

La festa es celebrarà a la plaça Fra Bernadí i es fa una aposta per "centralitzar" més els actes, i s’ha optat per eliminar les atraccions del passeig del Ter. També hi haurà la col·laboració del MAB Manlleu que impulsa desfilades de moda.

Divendres es dóna continuïtat al Manifest del porc però que "es trasllada d’escenari" perquè "pensem que ha de tenir més relleu i l’ha de veure tota la fira". Anirà a càrrec del gastrònom Pep Palau i com a artista emergent es convida Xevi Vilaregut, fotògraf, que ha dissenyat el got que s’utilitzarà durant la fira "que sumarà qualitat a les degustacions perquè és molt millor que el plàstic i esperem que molta gent se l’emporti de record". Enguany com a novetat s’incorpora un sopar amb places limitades, aquest divendres, i amenitzat també per professors de l’Escola Municipal de Música.

Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, va remarcar que és el tercer any que la revista col·labora molt directament amb la festa i es celebrarà el tercer Dia Cuina a Manlleu. Va remarcar el concurs de bloggers gastronòmics i el nou concurs de cervesers casolans.

En l‘àmbit cultural, hi haurà actuació dels combos de l’Escola de Música, divendres, i els N’Gai N’Gai. Dissabte, s’aposta per "un nou talent, Germà Negre".

*Fideu Walking*

Una de les propostes innovadores que es podrà degustar aquest cap de setmana arriba de la mà del manlleuenc Pep Coronas, de l’empresa El Graeller Rialler. Afirma que ja portaven "anys amb la botifarra macerada en cervesa". Per això, han volgut "fer un canvi radical i apujar el catxet" i han inventat el Fideu Walking. L'envàs està inspirat en el menjar ràpid oriental i també en "el concepte anglosaxó de caminar i poder menjar. Tot plegat també facilita emportar-s’ho a casa i "es podran fer encàrrecs".

Segons Coronas, des de l’organització de la festa "ja s’habilita una carpa que està molt bé i s’hi pot seure" però també està bé provar de "caminar tot menjant i anar veient coses, o bé seure un moment a les escales de la plaça amb una vista privilegiada". Hi haurà fideuà normal i també la que portarà cervesa entre els ingredients. També introduiran uns pinxos de carn de porc amb una flauta "feta al moment". La intenció és seguir la moda del "menjar de qualitat a peu dret". Coronas ha volgut remarcar la oportunitat que suposa la fira "com un aparador per donar-nos a conèixer".
Etiquetes:
Cultura