24 d'abril de 2024

La Residència Aura de Manlleu estrena nova àrea que inclou un pati interior i un hort urbà

L’hort urbà actualment té enciams, tomaqueres i altres hortalisses que aniran canviant segons el temps

Arola Cumeras 26 de setembre de 2014 a les 13:59
Una foto de família de la inauguració de les instal·lacions
La Residència Aura de Manlleu va inaugurar dimarts la seva nova i millorada àrea de Psicogeriatria, amb un acte obert a la participació d'usuaris, familiars i professionals que va comptar amb una visita a les noves instal·lacions.

La nova àrea s'ha creat aprofitant una ala de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu que estava infrautilitzada i ha permès
guanyar 30 noves places a la Residència Aura, que ara disposa de capacitat per a 132 residents.

La Cap d’Àrea de Dependència, Claude Protin, ha explicat a Ràdio Manlleu que tot sorgeix de les retallades del 2011, quan es va haver d'eliminar una unitat hospitalària. Les instal·lacions s'han reformat, ampliat i adaptat per al seu nou ús, a més d'incorporar-hi nous espais com un gran pati interior i un hort urbà dins mateix de l'àrea. Segons Claude Protin, tot ha partit d’un procés participatiu.

L’hort urbà actualment té enciams, tomaqueres i altres hortalisses que aniran canviant segons el temps. Precisament, aquest gran pati central obert és un dels seus espais més vistosos, gràcies als murals gegants que ha pintat sobre les seves parets, de manera completament altruista, l'artista resident a Manlleu Juan Varea.

A l'ambientació dels nous espais també s'hi ha sumat el Grup Fotogràfic Manlleu, del qual formen part professionals de l'Hospital, i que ha participat en la decoració dels passadissos i espais comuns amb imatges alegres de la plaça de Manlleu o d'altres que mostren animals. La Residència Aura va entrar en funcionament l’any 1993.

L'alcalde dirigint-se als assistents de l'acte d'inauguració

Etiquetes:
Fires i festes